CROSSDOCK Extraliga

Plzeň si v nedělním zápase spravila chuť a série tak bude pokračovat za stavu 1:1!

Sobotní utkání mezi Ústím a Plzní jako jediné ze všech čtvrtfinálových sérií dospělo do prodloužení. V tom byli šťastnější Ústečtí, kteří se po výhře 4:3 ujali vedení ve čtvrtfinálové sérii. Po druhém nedělním utkání je však srovnáno.

Plzeňští začali druhé utkání lépe, v půlce čtvrté minuty měli několik velkých šancí, které dokázal domácí Banda zlikvidovat. Po následném vhazování se však dostal ke střele Ondřej Benedikt, který už byl úspěšný a poslal tak hosty svým přesným zásahem do vedení - 0:1. O chvíli později mohlo být pro Ústecké ještě hůře. Na trestnou lavici putoval jeden z jejich hráčů, Plzeň však nabídnutou přesilovou hru nedokázala využít.

Elba DDM si v přesilové hře vytvořila několik šancí, ale žádná z nich neskončila brankou. Obrovskou šanci vytvořil tři minuty před první sirénou Macek pro Peschouta, který střílel na odkrytou branku. Plzeňský Kráčina předvedl úžasný přesun, kterým zabránil ve skórování. Hráči tak odcházeli do šaten za stavu 0:1.

Kráčina přiváděl Ústecké k šílenství, nulu ale neudržel

Po lepším vstupu hostů do prostřední části se do pěkných akcí pomalu dostávali i Ústečtí, ale bezchybný Kráčina i nadále držel čisté konto. Z branky se tak podruhé v zápase radovala Plzeň, když se do úniku dostal Ondřej Malý, který si našel místo mezi betony ústeckého brankáře - 0:2.

Plzeň se ve třetí třetině nikam nehnala a spíš čekala na to, co vymyslí soupeř. I tak se ale dostala k několika dobrým šancím, tentokrát to byl Banda, který držel svůj tým. Přeci jen však Ústí utkání ještě zdramatizovalo. Pět minut před koncem využil David Gottfried přesilovou hru a snížil tak na 1:2. Ústečtí zvýšili svůj tlak, usadili se v útočném pásmu a odvolali brankáře, ale ani to jim k vyrovnání nestačilo. Série se tak přesouvá do Plzně za stavu 1:1.

2. čtvrtfinále:

Elba DDM Ústí nad Labem vs. HBC Plzeň 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)

Stav série: 1:1

Branky a nahrávky: 41. Gottfried (Kubát, Růžička) – 4. Benedikt O. (Kejř, Pauer), 27. Malý (Průcha).

Elba DDM Ústí nad Labem: Banda – Kubát, Švanda(C), Kváš, Poláček, Růžička, Kučera – Peschout, Macek, Gottfried, Langthaler, Soukup, Červinka, Pilař, Horáček, Baxa, Sedláček, Šilínek.

HBC Plzeň: Kráčina – Benedikt J., Pokorný, Průcha, Švarc, Malý, Benedikt O., Vágner - Krch, Kejř, Pauer, Vodrážka, Krásný, Gřonka, Polívka, Kavalír, Forejt, Kolařík, Kunzmann.

Ohlasy trenérů:

Jaroslav Pavlík (Elba DDM Ústí nad Labem) – „Plzeň včera hrála výborně odzadu. Defenzivní těžký zápas, ale je to klasické play-off a přesně to, co jsme čekali. Byli jsme trpěliví a myslím si, že docela zaslouženě jsme zápas strhli na svoji stranu. Dneska jsme začali bohužel hrát až od nějaké osmadvacáté minuty zápasu, to znamená, že dvě třetiny jsme nádherně prospali. I když jsme byli připraveni takticky, hráči přesně znali situace, které jsme včera řešili špatně, tak nakonec přesně z těchto situací jsme dostali branky. Hráči si to musejí srovnat v hlavě a pokud chceme postoupit, tak tyto chyby musíme eliminovat. Jinak do semifinále nepatříme. V této sérii na sebe narazily dva týmy, které jsou padesát na padesát a tyhle chybičky rozhodují. Je to 1:1, jedeme do Plzně, kde se budeme prát stejně, jako tady doma. Věřím, že sem sérii vrátíme.“

Michal Edl (HBC Plzeň) – „Včerejší zápas mě samozřejmě mrzí, protože hráči zvládli utkání tak, jak bych si představoval. Nemyslím si, že bychom měli být tolik vylučovaní, ale je pravda, že ty přesilovky, které měl soupeř, jsme měli zvládnout trochu lépe. Myslím si, že to rozhodlo zápas, že jsme se na ně nedokázali lépe připravit. V dnešním zápase jsme včerejší výkon zopakovali, ale v některých věcech jsme byli důslednější, a hlavně rozhodlo to, že jsme odskočili na dvě branky. Tím pádem to pak pro nás bylo snazší. Myslím si, že pokud hráči zopakují výkony z Ústí a přidáme na domácím hřišti ještě něco navíc, na co se podíváme na videu, tak jsme schopní obě následující utkání zvládnout.“