CROSSDOCK Extraliga

Na začátek play off domácí výhry. Kladno dalo osm branek, v Ústí se prodlužovalo

Sobotní slunečný den přinesl start letošního play off CCM Extraligy. Čtvrtfinálové duely se odehrály ve čtyřech městech, ve kterých se vždy radovaly domácí celky. Nejlehčí práci mělo Kladno, které si připsalo hladkou vysokou výhru.

ČTVRTFINÁLE

HBC ALPIQ Kladno vs. HBC Hradec Králové 1988 8:1 (1:0, 3:0, 4:1)

Branky a nahrávky: 6. Šrámek (Šícha), 16. Špaček (Štěpánik), 19. Hnízdil, 28. Šícha (Barnošák), 31. Štěpánik (Špaček, Kudela), 41. Barnošák (Šrámek), 43. Hnízdil (Kohout), 45. Hnízdil (Pražák, Kohout) – 45. Rail (Mitra, Jiřík).

Vítěz základní části si nejprve přebral pohár a poté vlétl na Hradec, který přicestoval do středních Čech pochopitelně s defenzivní taktikou. Ta mu ovšem vycházela jen do poloviny první periody, kdy se domácí prosadili poprvé. Ve druhém pokračování pak přišly další tři trefy do sítě Pirátů a s nadějemi hostů to vypadalo ještě hůře. Alpiq i nadále dominoval a v poslední části přidal navíc další trefy, o které se postaral i Daniel Hnízdil, který završil chvíli před koncem hattrick. Nic na tom nezměnila pochopitelně ani jediná branka Hradce, takže se Kladno bezpečně ujalo vedení v sérii.

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice vs. TJ KOVO Praha 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 4. Förstl (Vlasák, Mašík), 45. Vlasák (Mašík, Urbanec) – 34. Bravenec (Bydžovský, Franěk).

Obhájce titulu z Pardubic vstoupil do letošní vyřazovací části v domácím prostředí. Postavení v tabulce mu přisoudilo celek Kova, který chtěl v úvodním zápase překvapit a do nedělního pokračování jít s klidnou hlavou. Aktivnější však byli od úvodu utkání domácí, kteří se i dostali do vedení. Na začátku třetí periody se však Pražané probojovali z dvojnásobné početní výhody k vyrovnání a zbývající minuty tak přinesly dramatickou hru. Nikdo by se nemohl divit, kdyby se vedení v sérii ujal, sice z méně šancí než domácí, ale i tak značných, celek z Kova. Ovšem tak se nestalo, protože necelou minutu před koncem strhl konečné vedení na stranu Autosklářů Lukáš Vlasák.

HC Kert Park Praha vs. SK Hokejbal Letohrad 4:2 (1:0, 1:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 12. Fejfar (Wróbel, Kruček M.), 28. Fejfar (Kruček J., Kruček M.), 36. Fejfar (Nýdl, Krůček M.), 45. Dulava (Wróbel) – 29. Lux Ondřej (Lajčiak, Vychytil), 35. Hejtmánek David (Hejtmánek J., Věchet).

Ambiciózní Kert Park v semifinále narazil na posledního účastníka play off z východních Čech. Tato série však má nabídnout vyrovnanější hokejbal, jelikož Letohrad se s koncem základní části zvedl a posunul se tabulkou směrem nahoru. Pražané si toho ale byli moc dobře vědomi, takže neponechali nic náhodě a v utkání se dostali do dvougólového vedení. Jenomže brankou z konce druhé třetiny a začátkem té následující se Jeleni dostali k vyrovnání. O pár vteřin na to však byla domácím nabídnuta přesilová hra, ve které dokonal hattrick Tomáš Fejfar. Hosté se pak ještě snažili, ovšem k vyrovnání se už nedokázali prokousat a nakonec ještě jednou inkasovali do prázdné branky.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. HBC Plzeň 4:3p (1:0, 0:2, 2:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 15. Červinka (Kváš, Poláček), 32. Soukup (Peschout), 39. Horáček (Kučera, Štěpánek), 48. Štěpánek (Růžička, Červinka) – 20. Krch (Kejř, Vágner), 21. O. Benedikt (Gřonka), 40. J. Benedikt (Průcha).

Na sever Čech cestovala na tento víkend Plzeň ke svým prvním dvěma střetnutím. Elba však chtěla využít domácího prostředí a došlo tak na zřejmě nejvyrovnanější sobotní duel. Domácí se totiž dostali do vedení, na což však Západočeši našli dvě odpovědi a rázem tak museli dotahovat Ústečtí. To se jim povedlo ze začátku třetí třetiny, ve které se Elba dostala podruhé v utkání i do vedení. Ovšem Mečouni nic nevzdali a v hodně ofenzivním utkání se dostali znovu k vyrovnání. Šlo se tak na první prodloužení v letošní sezoně CCM Extraligy, které nemělo dlouhé trvání. Po dvou a půl minutách totiž rozhodl domácí Jan Štěpánek a Severočeši se tak radovali nejen z výhry, ale také z vedení v sérii.

PLAY OUT

HBC Kovodemont Most vs. HBC Rakovník 6:3 (3:1, 1:0, 2:2)

Střely: 36:24 Vyloučení: 4:13 Využití přesilovek: 2:2 Oslabení: 0:1.

V sobotu se odehrálo i první utkání play out. V tom se střetl v domácím prostředí Most, kam zajížděl Rakovník. A prakticky první třetina rozhodla, protože v té se Kovodemont dostal do dvoubrankového vedení, které udržel až do konce utkání. Mostečtí tak mají na Raky náskok už sedm bodů!