CROSSDOCK Extraliga

Kladno na začátek play off sestřelilo hradecké Piráty a lehce se ujalo vedení v sérii

V sobotu dopoledne začala vyřazovací část CCM Extraligy také hokejbalistům Kladna a Hradce Králové. První dvě utkání série se odehrávají ve středních Čechách, kam Hradečtí jistě zajížděli s odhodláním ubojovat jeden bod.

Do celého utkání Východočeši nastupovali s jasnou taktikou. Domácím dát co nejméně prostoru na hřišti a útočit především z rychlých brejkových situací. To první se Pirátům v prvních minutách úvodní periody dařilo, ovšem na konci šesté minuty dostal před branku přihrávku nehlídaný David Šrámek, který neměl problém zavěsit.

Když pak na začátku druhého dějství přišla další trefa Alpiqu, o kterou se postaral Martin Špaček, Hradec to měl se zabezpečenou hrou zezadu už velice složité. Naopak domácím dvoubrankové vedení dodalo klid na hokejky, což bylo i znatelné přímo na hřišti. Do druhé sirény se totiž dostali domácí k dalším dvěma brankám, což už hosty definitivně srazilo na kolena.

Hnizdil dokonal hattrick a Kladno si dokráčelo pro hladkou výhru

I když už bylo při vstupu do poslední periody rozhodnuto, oba celky se i nadále snažily. Bohužel pro hosty se stále hrálo především před brankářem Pirátů, z čehož plynuly i další trefy. V polovině třetí třetiny to tak bylo už 5:0 a pro Východočechy to tudíž zavánělo velikým debaklem.

Kladnu rázem padalo do branky prakticky všechno, takže chvíli na to Brykner lovil míček ze sítě znovu dvakrát po sobě. Hosté pak sice kosmeticky upravili na 7:1, ovšem to jako by byla výzva pro kladenského Daniela Hnízdila, který rychle navázal na svoje trefy z devatenácté a třiačtyřicáté minuty, takže zaznamenal hattrick a byl hlavním strůjcem kanonády Pirátů.

Ti se vstupem do nedělního zápasu musí nechat zapomenout na sobotní vysokou prohru, jelikož jak je známo, v play off nerozhoduje skóre, ale body v sérii, na které to v neděli odpoledne klidně může být opět nerozhodně. Anebo Kladno naznačilo, že už Hradci nenechá ani kousek naděje?

1. čtvrtfinále:

HBC ALPIQ Kladno vs. HBC Hradec Králové 1988 8:1 (1:0, 3:0, 4:1)

Stav série: 1:0.

Branky a nahrávky: 6. Šrámek (Šícha), 16. Špaček (Štěpánik), 19. Hnízdil, 28. Šícha (Barnošák), 31. Štěpánik (Špaček, Kudela), 41. Barnošák (Šrámek), 43. Hnízdil (Kohout), 45. Hnízdil (Pražák, Kohout) – 45. Rail (Mitra, Jiřík).

HBC ALPIQ Kladno: Jirotka (Hájek) – Kudela, Pospíšil, Dědič, Haisman, Rejthar, Soukup – Potěchin, Špaček, Štěpánik, Pražák, Kohout, Hnízdil (A), Šícha, Barnošák, Šrámek, Novák, Ogurčák, Nosek.

HBC Hradec Králové 1988: Brykner (Veselý) – Soukup, Jiřík, Šimek (A), Škoda, Ježek (A), Pekárek, Hrabica, Tesař - Krejčík, Hrubý, Svoboda, Bacovský (C), Rail, Mitra, Hudeček, Novák, Petr, Fišer, Veselý.