CROSSDOCK Extraliga

Jízda Kova se na jaře přibrzdila, využijí toho Pardubice k hladké sérii?

V sobotu odpoledne startují semifinálové boje také pro obhájce titulu z Pardubic. Ten se na prvním stupínku play off střetne s celkem z hlavního města. Pro Kovo to bude oproti předchozím sezonám změna, místo play out je totiž čeká cesta o co nejlepší výsledek.

Černý kůň soutěže proti mistrovskému koni!

Pomistrovská sezona je velice složitá, a to napříč všemi sporty. Jinak tomu není ani u hokejbalu, takže nyní konkrétně u Pardubic. Mírně pomalejší rozjezd však Východočechy držel stále v nejvyšších příčkách a ke konci základní části Autoskláři začali reálně prohánět Kladno. To totiž přišlo menšími ztrátami o svůj náskok na čele. I Pardubice však nakonec prohrály, a to nečekaně v Sudoměřicích, což je stálo první místo, respektive to, že se na špičku na poslední chvíli nevyhouply.

Kovo patřilo a stále určitě patří mezi jedno z pozitivních překvapení aktuálního ročníku. Minulé roky totiž Pražané hráli druhou polovinu tabulky a především play out. Už je tomu tak více než deset let, co hráli vyřazovací část. K tomu, aby to letos změnili, nakročily Vosy především v první polovině sezony, kdy nasbíraly dostatek bodů, ze kterých těžily na jaře, kdy to tolik povedené už nebylo. Každopádně i tak Kovo bezpečně udrželo osmičku a nyní se postaví čelem Pardubicím!

Oba vzájemné duely pro Pardubice

Vzájemná utkání hrají do karet Pardubicím. V tom prvním, podzimním, se jednalo o jednoznačný výsledek. Především díky hattricku Filipa Förstla Autosklo zvítězilo 5:2 a podobně to dopadlo i v jarní odvetě. Tu Východočeši ovládli v poměru 4:1, a to zase především kvůli prostřední periodě, v níž vstřelili tři branky a Kovo to tak už poté mělo hodně těžké.

Zvládne obrana Pražanů těžké sousto?

V Pardubicích to letos povedeně pálí dvěma borcům. Jan Bílý vstřelil dvanáct branek a přidal osmnáct nahrávek! Ondřej Březina pak dal ještě o dva góly více a osmkrát nahrával. Kovo tak musí dávat co nejmenší prostor především kapitánovi Autoskla, jelikož více nahrávek si připsal už jen Tomáš Fejfar z Kert Parku.

Kanadské bodování u Pražanů za základní část vyhrál Miroslav Strejček. Ten nastoupil do osmnácti zápasů, ve kterých si připsal sedm branek a stejný počet asistencí. Dobře mu pak sekunduje Tomáš Winter, který za dvacet zápasů nasbíral taktéž čtrnáct bodů, a to za čtyři branky a deset nahrávek.