CROSSDOCK Extraliga

Startuje play off extraligy! Nejužitečnější hráč obdrží cenu Libora Topolánka

Hokejbalová CCM extraliga zná všech osm účastníků letošního ročníku play off. Po základní části skončil na prvním místě loňský finalista HBC ALPIQ Kladno. Mistrovský tým HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice postoupil do vyřazovacích bojů ze druhé pozice. Play off CCM extraliga začíná 1. 4. 2017.

Play off CCM Extraligy zná účastníky čtvrtfinále. Výhodu domácího prostředí mají týmy HBC ALPIQ Kladno, HBC Autosklo – H.A.K. Pardubice, Elba DDM Ústí nad Labem a HC Kert Park Praha. Zde jsou čtvrtfinálové dvojice play off pro sezónu 2016/2017:

HBC ALPIQ Kladno (1.) vs. HBC Hradec Králové 1988 (8.)

Kladenští hokejbalisté uhájili první příčku v základní části na poslední chvíli. Jejich rivalové z Pardubic skončili jen bod za nimi. Kladno bude v této sezóně bojovat o devátý titul v nejvyšší hokejbalové soutěži. Hradec Králové se probojoval mezi osm nejlepších týmů po dvouleté pauze. Piráti v sestavě s Petrem Novákem a Janem Bacovským mohou být černým koněm soutěže, navíc když v základní části sváděli s Kladnem vyrovnané boje díky jejich silně defenzivní taktice, proti níž se Kladenským hodně těžko tvoří hra.

HBC Autosklo – H.A.K. Pardubice (2.) vs. TJ KOVO Praha (7.)

Úřadující mistři z Pardubic propásli v posledním hracím víkendu možnost dostat se na první místo, když v Sudoměřicích prohráli 0:2. Kádr Jiřího Mašíka vstoupí do play off s drobnými změnami oproti loňské sezóně, ale i tak jsou Východočeši velikými favority vyřazovacích bojů. Po patnácti letech je v play off CCM extraligy tým TJ KOVO Praha. Pražané budou chtít ukázat, že jejich dobré podzimní výsledky nebyly náhodné. Pokud by došlo na samostatná střílení, pak Pražané mohou být na koni. Mají totiž ve svém kádru Tomáše Wintera, který má osvědčený recept na brankáře v této individuální soutěži.

Elba DDM Ústí nad Labem (3.) vs. HBC Plzeň (6.)

Reprezentační trenér Jaroslav Pavlík vnesl do ústecké Elby větší klid a dobré výsledky. Třetí místo je pro Severočechy fantastickým výsledkem. Ústí bude začínat v play off doma a právě na domácí prostředí se bude chtít spolehnout. Plzeňští po loňském triumfu v základní části budou startovat play off nezvykle na soupeřově hřišti. Čeká se nejvyrovnanější série, v níž mohou rozhodovat osobnosti. Jednu takovou mají v kádru ústečtí hokejbalisté, profesionální hokejista Karel Kubát z Litvínova bude plzeňské mladíky trápit nejen tvrdými projektily z dálky.

HC Kert Park Praha (4.) vs. SK Hokejbal Letohrad (5.)

Kert Park usiloval o dobrý výsledek už v loňském ročníku, ale to jim zhatili plány hokejbalisté Kladna, kteří Kert Park vyřadili už ve čtvrtfinále. Pražané si v letošním ročníku budou chtít vše vynahradit a dostat se co nejdále. HC Kert Park Praha nastoupí proti letohradským jelenům, kteří se do vyřazovacích bojů probojovali po roční odmlce. Letohrad zažívá nejpovedenější sezonu za posledních 10 let a bude spoléhat na týmového ducha a fantastického reprezentačního brankáře Jana Šimaru. Kert Park disponuje nejproduktivnějším útokem v CCM Extralize, takže se dá očekávat dobývání letohradské soudržné jednotky, která může jen překvapit.

Plán čtvrtfinále play off CCM extraligy je následující:

1. zápas 1. 4. 2017

2. zápas 2. 4. 2017

3. zápas 8. 4. 2017

4. zápas 9. 4. 2017

5. zápas 12. 4. 2017

Letošní sezóna přináší i nové ocenění

Pohár za vítěze základní části získali hokejbalisté HBC ALPIQ Kladno, kteří převezmou toto ocenění při prvním zápase play off, tedy 1. 4. 2017.

Ostatní ocenění přijdou na řadu až po posledním finálovém duelu. Finálová série hokejbalové CCM extraligy startuje 29. dubna 2017. Týmy a jednotlivci se mohou těšit na následující ocenění:

Týmové:

Pohár pro vítěze CCM extraligy

Prsteny pro vítěze CCM extraligy (budou předány při prvním utkání v nové sezóně)

Jednotlivci:

Cena pro nejlepšího brankáře (udělena brankáři s nejnižším průměrem obdržených gólů na jedno utkání. Brankář musí mít odchytáno minimálně 2/3 hracího času v základní části)

Cena pro vítěze kanadského bodování po základní části

Cena pro nejlepšího nováčka CCM extraligy (dle hlasování extraligových trenérů a reprezentačních trenérů A mužstva a U20)

Cena pro nejlepšího střelce CCM extraligy po základní části

Cena Libora Topolánka pro nejužitečnějšího hráče play off!!! (dle hlasování extraligových trenérů a reprezentačních trenérů A mužstva a U20 a zástupců médií)