CROSSDOCK Extraliga

Experti tipují: Kladno s Pardubicemi bez zaváhání, Letohrad zastaví ofenzivní smršť

Čtvrtfinále hokejbalové CCM Extraligy se přiblížilo mílovými kroky, a tak jsme oslovili experty z hokejbalového prostředí, kteří se pokusili tipovat, jak první čtvrtfinálový víkend dopadne.

ALPIQ Kladno (1.) vs. HBC Hradec Králové 1988 (8.)

Slavomír Švancar (hráč Kovodemontu Most a hrající trenér české veteránské reprezentace): Máme čerstvou zkušenost s Kladnem a za mě je to nejlepší mančaft, proti kterému jsem v letošní sezoně hrál. Sice vnímám pozitivně návrat Jana Bacovského a Petra Nováka, kteří vytvořili velmi kvalitní formaci, i přesto si ale myslím, že Kladno vyhraje obě utkání.

Martin Davídek (trenér reprezentace do 18 let): Kladno je zkušeným týmem, první utkání bude vyrovnané, ale věřím ve vedení Kladna 2:0.

Tomáš Jílek (expert České televize): Série bude pro mě zajímavá zejména z pohledu, že reprezentační trenér na lavičce Kladna se postaví proti hráči, který by mohl hrát v týmu na světovém šampionátu velkou roli. Hradec Králové po třech letech postoupil do play off, bude tažen Janem Bacovským. Sice je to souboj prvního s osmým, ale právě tato série by mohla ukázat, proč byla základní část nejvyrovnanější za poslední roky.

Tip redakce: Piráti nastoupí na Kladno s velmi defenzivní taktikou a sázením na překvapivé kontry tak, jako tomu bylo na podzim. Hradci to neslo své ovoce. Kladno má však dlouhodobé bohaté zkušenosti z play off, chce titul zpět a oba úvodní zápasy vyhraje.

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice (2.) vs. TJ Kovo Praha (7.)

Slavomír Švancar: Pardubice jako úřadující mistr žádné velké překvapení nedopustí a úvodní dva domácí zápasy vyhraje.

Martin Davídek: Pardubice mají dobrého gólmana, šikovné útočníky a dobrého stratéga na střídačce. Tipuji vedení Pardubic 2:0.

Tomáš Jílek: Z mého pohledu půjde o nejjasnější sérii. Favorit je zde nejvýraznější ze všech sérií, obzvláště, když se podívám, jak pardubický tým v loňském play off nasbíral zkušenosti při cestě za titulem. Kovo moc šancí na postup nemá.

Tip redakce: Pražanům se povedla především podzimní část. Jejich kouzlo se na jaře trochu vytratilo a Autoskláři nabrali střeleckou formu, takže si myslíme, že výtečně připravení svěřenci Jiřího Mašíka povedou po dvou zápasech 2:0.

Elba DDM Ústí nad Labem (3.) vs. HBC Plzeň (6.)

Slavomír Švancar: Podle mě se bude jednat o nejvyrovnanější sérii, přesto si myslím, že Ústí má mladý a dobrý mančaft a myslím si, že domácí utkání zvládne ve svůj prospěch.

Martin Davídek: Papírovým favoritem je Ústí, ale věřím, že Plzeň "zazlobí" a stav bude 1:1.

Tomáš Jílek: V této sérii můžeme vidět klidně pět zápasů a nemusel by zde postoupit výše nasazený celek. To však předpokládá, že Plzeň začne mít konstantnější výsledky, vždyť v základní části neměli sérii více než dvou výher v řadě. Pokud najdou pohodu, mohli by se z postupu do semifinále radovat oni.

Tip redakce: Ústí se posilnilo profesionálním hokejistou Karlem Kubátem a pravidelně za ně bude nastupovat i juniorský hokejista z Jihlavy Richard Peschout. Přidejme k tomu silný vyvážený tým nadšených hokejbalistů a mladý kádr Plzně má rázem zaděláno na problém. Elba první zápas vyhraje s přehledem, ve druhém ji Plzeň hodně potrápí, i tak se ale Elba dostane do vedení 2:0 na zápasy.

Kert Park Praha (4.) vs. SK Hokejbal Letohrad (5.)

Slavomír Švancar: Kert Park Praha disponuje směrem do ofenzívy nejlepší lajnou v republice. Na druhou stranu jsou Letohradští velkým překvapením, takže si myslím, že Kert Park to bude mít těžké a po prvních dvou zápasech bude skóre nerozhodné 1:1.

Martin Davídek: Tady to bude hodně vyrovnané, rozhodne útočná síla Kert Parku, který vyhraje oba úvodní zápasy.

Tomáš Jílek: Souboj nejlepšího ofenzivního týmu extraligy, který měl v základní části řadu hráčů na čele produktivity. Letohrad musí na Kert Park nastoupit asi tak, jako v hokejovém play off Chomutov na Třinec – soustředit se na obranu a snažit se soupeře eliminovat. Kert Park je sice favoritem, Letohrad na jaře působí ve značné pohodě a pokud si to přenese do play off, stát se může cokoliv.

Tip redakce: Letohrad zažívá nejpovedenější sezonu za posledních 10 let a hlavně jarní část. Dokáže změnou taktiky reagovat na soupeře, Jeleni si však musí pohlídat ofenzívu soupeře! Nejproduktivnější útok a proti němu Šimara. Kert Park bude hodně potrápen. Letohrad nemá co ztratit, Kert Park naopak musí a to bývá vždy ošemetné! V jednom utkání překvapí hvězdami našlapaný Kert Park a odveze si cenné vítězství.