Ženy

Trenéři byli s přístupem hráček na letním campu maximálně spokojení

Pátý ročník Hokejbalového campu žen je u konce a spokojeni s ním nejsou pouze hráčky, ale také trenéři, kteří se po tři dny věnovali hokejbalistkám naplno. Hráček dorazil v letošním roce rekordní počet, i přes který panuje i nadále individuální přístup.

Doufám, že camp byl pro všechny přínosem, přál si Broulík

Jak je již tradicí u letních hokejbalových kempů, trenéři se snaží mít k jednotlivým hokejbalistkám co nejvíce osobní přístup, který je navíc ještě ovlivněn výkony jednotlivých hráček tak, aby si každá odnesla to, co potřebuje. „Po úvodních společných trénincích jsme si děvčata rozdělili do dvou skupin, abychom se jim mohli věnovat více po individuální stránce. Tradičně se jim střídala kondiční příprava s plochou zimního stadionu. Postupně jsme se od vedení míčku, přes přihrávku propracovali až k herním situacím 1 na 1,“ přiblížil jeden z trenérů Michal Broulík.

Pro většinu hráček se jedná o první přípravu před startem nového ročníku, na kterou pak následně naváží ve svých klubech. „Doufám, že pro všechny účastnice byl kemp přínosem na startu přípravy do nové sezony. Do sytosti si dny strávené v Litomyšli užily a pomohli jsme jim ukázat cestu, jakou jít a co dělat pro to, aby se staly lepšími hráčkami," doplnil asistent trenéra ženské reprezentace.

Camp je odrazovým můstkem do nové sezony, upozornil Grebeníček

Rok od roku stoupají počty na jednotlivých campech v Litomyšli, zájemců je hodně a většinou už nestačí kapacity těchto akcí. „Letošní Hokejbalový camp žen měl rekordní účast. Čtyřiapadesát účastnic je počet, který tu ještě nebyl. Stejně jako každou sezonu, je tento kemp pro mnohé účastnice odrazovým můstkem do nové sezony, Tréninky s hokejkou byly zaměřeny zejména na vedení míčku, střelbu a herní situaci 1 na 1,“ poodkryl náplň campu Lukáš Grebeníček.

Letní camp se neskládá pouze z přípravy na hřišti, ale také kondiční přípravy, kde hokejbalistky nabírají sílu, ale učí se také správnou techniku provedení jednotlivých cviků. „Bohaté byly pro holky i kondiční tréninky. Velice nás potěšil přístup holek, ve všech trénincích. Při soutěžích, nebo cvičeních 1 na 1 si nedaly nic zadarmo. Letos se účastnilo mnohem více i mladých hráček, jsem rád, že je o hokejbal zájem,“ mohlo těšit trenéra dívek do šestnácti let.

Je pro nás závazkem akci zlepšovat, je si vědom Komárek

Rok od roku je o hokejbalový camp žen větší zájem a oproti klučičím campům není nijak limitován věkem, takže se zde sejdou hokejbalistky od nejmenších až po ty dospělé. „Projekt hokejbalového kempu pro dívky se od jeho vzniku značně posunul, a to nejen z pohledu letošního rekordního počtu účastnic. Pozitivní reakce všech děvčat jsou pro nás závazkem akci i nadále po organizační i sportovní stránce zlepšovat. Další kroky v budoucnu budeme směřovat k rozšíření počtu trenérů na campu a maximalizaci individuálního přístupu k hráčkám,“ prozradil Martin Komárek.

Hlavním lákadlem pro všechny je určitě setkání hráček z různých klubů, mezi kterými na campu panuje přátelství nikoliv boje. „Věřím, že camp přiláká hráčky všech ročníků a věkových kategorií a každý z klubu bude mít na akci své zastoupení, jak z pohledu hráček, tak trenérů, pro které se nabízí aktivní zapojení v rámci otevřeného semináře,“ upozornil Komárek.