Ženy

Mistryněmi Ligy žen jsou svítkovské hráčky! Stříbro vybojovaly Svitavy, na třetím místě skončily Prachatice

O víkendu vyvrcholila letošní sezóna Ligy žen. Na finálovém turnaji ve Svitavách se nejprve v sobotu dohrávalo sedmé kolo základní části, další den pak byly na programu vyřazovací boje. V nich se z titulu radovaly svítkovské hráčky, které ve finále porazily vítězky základní části.


Na finálovém turnaji ve Svitavách se první den ještě dohrávala základní část. Každý tým nastoupil do třech zápasů, nikdo ve všech nezískal plný počet bodů a týmy si je tak rozdělily. Nejvíce se dařilo Sršňům a Kadani, oba celky ztratily jen bod. Pořadí v tabulce se ale neměnilo a základní část ovládly svitavské hráčky. Podle umístění v tabulce pak týmy vyběhly v neděli do vyřazovacích bojů.

Do nich nejprve vstoupil pátý Třinec s posledními Pardubicemi. O vítězi rozhodl jen gól, když se ve čtvrté minutě prosadila Alexandra Čorňáková a do souboje o páté místo postoupily třinecké hráčky. Těsným rozdílem skončilo také utkání mezi Liticemi a Berounem, kde diváci v základní hrací době žádnou branku neviděli. Duel došel až do samostatných střílení, kde vítězství týmu ze západních Čech zařídila Michaela Šmausová. Více gólů nabídl až následující zápas, kde Svitavy porazily Kadaň 3:1 a radovaly se z postupu do finále. V dalším utkání vsítila jediný gól Dominika Němcová, prachatické hokejbalisty se ani jednou neprosadily a o nejcennější kov si zahrál také Svítkov.

Zápasy o umístění zahájily Pardubice s Berounem a utkaly se o sedmé místo. Síť se vlnila jen v desáté minutě po trefě Rozálie Lukášové a na lepší pozici tak skončily hráčky z východních Čech. Poté nastoupily na hřiště třinecké hráčky s litickými. Také nyní vybojoval lepší umístění tým z horší pozice po základní části, a to Litice. Na řadu pak přišly zápasy o cenné kovy. Jako první bojovaly o bronz Kadaň s Prachaticemi. Ty vsítily dvě branky, Kadaň ani jednu a medaile tak obdržely prachatické hráčky. Ve finále se potkaly vítězky základní části se Svítkovem. Svitavy se dostaly do vedení už ve třetí minutě a jednobrankový náskok si přenesly také do druhé poloviny. Tam se pak na druhé straně blýskla hattrickem Lucie Kubínová a svítkovské hráčky se staly mistryněmi letošní sezóny.


Tabulka Liga žen

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
TJ Sršni Svitavy
21 59:18 53
2
HBC Prachatice
21 46:21 44
3
HBC Svítkov Stars...
21 43:24 44
4
Panthers Kadaň
21 51:35 43
5
HBC Enviform Třinec
21 26:37 23
6
HBC Plzeň-Litice
21 24:40 22
7
SK Kelti 2008
21 20:51 15
8
HBC Pardubice
21 9:52 8