Ženy

V takových zápasech je možné všechno, vyhlíží finálový turnaj Barbora Patočková

Už v sobotu zamíří všech osm týmů Ligy žen na finálový turnaj do Svitav. Na minulém turnaji se blýskla nejlepší formou Kadaň, která má ve svém týmu také nejproduktivnější hráčku soutěže Barboru Patočkovou. Reprezentační hokejbalistka se rozpovídala nejen o vrcholu letošního ročníku této soutěže.

Tím, že jde o vše, tak je tam i napětí, jak to všechno dopadne

Barčo, o víkendu vyvrcholí letošní sezóna Ligy žen. Jak se těšíte na závěrečné boje této soutěže?

Určitě se s holkami moc těšíme. Ten závěrečný turnaj je vždy super atmosféra a tím, že jde o vše, tak je tam i to napětí, jak to všechno dopadne.

V tabulce se s Kadaní zatím nacházíte na čtvrté pozici s větším bodovým náskokem, ale v sobotu se ještě bude dohrávat základní část a můžete se před vyřazovacími zápasy posunout výše. Co je cílem v sobotních třech duelech?

Cílem je určitě získat co nejvíce bodů a doufám, že se nám podaří urvat tu třetí příčku v základní části, abychom si to sebevědomí přenesly i do nedělních bojů o medaile.

Na posledním turnaji jste ovládly všechny zápasy. Může to být nyní výhoda většího sebevědomí? A co bude potřeba, abyste si skvělou formu přenesly také do závěrečných zápasů?

Abych byla upřímná, celkem nás překvapilo, jak dobře jsme poslední turnaj zvládly. Určitě jsme nečekaly, že získáme devět bodů, ale pro nás jedině dobře. Myslím, že je to výhodou, protože teď ostatní týmy budou mít v hlavách, že jsme i v neúplné sestavě schopné podat takto koncentrovaný výkon. Hlavně si musíme věřit a proměňovat ty šance, které si vytvoříme.


Určitě bude záležet na tom, jak zachytají gólmani

Hned druhý den jsou na programu vyřazovací utkání a už je jisté, že budete mezi čtyřmi týmy, které budou bojovat o finále. Co může podle Vás ve vyřazovacích soubojích rozhodovat?

V takových zápasech je možné všechno. Určitě bude záležet na tom, jak zachytají gólmani a jakou ten den bude mít Lucka Manhartová střeleckou formu.

Do posledního turnaje vyběhnete jako nejproduktivnější hráčka soutěže, a to jste během základní části nenastoupila do dvou turnajů. Jak se ohlížíte za takovou formou v předchozích zápasech?

Upřímně na ty body moc nekoukám, ale velkou zásluhu na tom má právě Lucka Manhartová, se kterou se v útoku krásně doplňujeme.

Pro Vás letošní hokejbalová sezóna ale o víkendu neskončí. Další týden se představíte na reprezentačním kempu žen v Čáslavi. Jaká máte očekávání od předposledního srazu před šampionátem?

Na kemp se těším hlavně na to, že už by tam měla být finální sestava. Určitě očekávám, že si tam s holkami zkusíme oslabení a přesilovky, ať to máme dobře sehrané. Taky doufám, že se tam stihne nějaká teambuildingová aktivita, ať se tým před odjezdem hezky stmelí.



Tabulka Liga žen

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
TJ Sršni Svitavy
21 59:18 53
2
HBC Prachatice
21 46:21 44
3
HBC Svítkov Stars...
21 43:24 44
4
Panthers Kadaň
21 51:35 43
5
HBC Enviform Třinec
21 26:37 23
6
HBC Plzeň-Litice
21 24:40 22
7
SK Kelti 2008
21 20:51 15
8
HBC Pardubice
21 9:52 8