Turnaje

Prestižní mezinárodní turnaj Pilsen Challenge se vrátí se silným obsazením v roce 2020!

Zatímco v těchto dnech a týdnech si hokejbalisté po náročné letní přípravě a ještě náročnější podzimní části užívají zasloužené volno, realizační týmy už dokončují plány na nadcházející zimní dril.

Posledním vítězem se stal nečekaně juniorský nároďák

Na Košutce se tento turnaj odehrál naposledy před dvěma lety, tedy v roce 2018. Tehdy se skvělým výkonem prezentovala česká reprezentace do 20 let. Ve skupinové fázi sice dvakrát prohrála a pouze jednou vyhrála, v navazující vyřazovací části si ale vyšlápla nejprve na švýcarský SHC Belpa 1107, se kterým sice prohrávala už 0:2, ale nakonec dokázala vyhrát po samostatných stříleních. Ještě lepší výsledek si pak česká dvacítka připsala ve čtvrtfinále proti extraligovému Kert Parku, který porazila 4:0! Prvenství si poté hráči se lvíčkem na hrudi zajistili v utkání proti slovenskému Ružinovu, který ze hřiště vyprovodili výsledkem 4:2!

V únoru 2020 opět s hodně našlapaným scénářem!

Po roční odmlce se v plzeňském klubu rozhodli pro opětovné uspořádání svého turnaje a skvělou zprávou je, že se jim povedlo na západ Čech přilákat opět kvalitní mužstva. Ze Švýcarska tentokrát dorazí celek SHC Grenchen-Limpachtal a také především jeden z nejúspěšnějších švýcarských celků posledních let Oberwil Rebells v zadních řadách i s českým reprezentantem Tomášem Kudelou!

Ze Slovenska také dorazí dva celky. Aktuálně sedmý celek slovenské Extraligy Leaders Ružinov, a také lídr tabulky a obhájce titulu HBK Hokejmarket Skalica s několika reprezentanty a mistry světa v sestavě! Zmiňovanou čtveřici týmů doplní z české Extraligy Hradec Králové, jenž tak bude mít velkou motivaci proti zahraničním celkům, na které navíc v ostřejším zápase narazí po hodně dlouhé době, předvést co nejlepší výkony.

Pochopitelně nastoupí také domácí pořádající HBC Plzeň. Šestice týmů se tak pravděpodobně rozdělí opět nejprve do dvou skupin, což se potvrdí v následujících týdnech, kdy Západočeši zveřejní další detailnější informace a rozlosování.