Turnaje

Kutná Hora se těší na charitativní turnaj Šíša Cup. Výtěžek z akce podpoří Nikolku

V sobotu 23. listopadu se uskuteční 4. ročník memoriálu Petra Stýbla v podobě Šíša Cupu, jenž nese jméno po přezdívce tragicky zesnulého hokejbalisty, kamaráda, otce a úžasného člověka.

Turnaj se hraje na počest našeho zesnulého kamaráda

Opět po roce se uskuteční Šíša Cup. Bude místo konání stejné a utvrdil Vás loňský ročník, že se vyplatí akci opakovat každoročně?

Ano, turnaj se opět odehraje v Kutné Hoře na betonovém hřišti na sídlišti v Šipší, kde jsme s Petrem „Šíšou“ Stýblem hrávali hokejbal v dětství každou volnou chvíli. Loňský turnaj byl i přes nepřízeň počasí velmi úspěšný a tato tradice má smysl! Nejen, že se zase s přáteli sejdeme, ale pomůžeme dobré věci. Letos se můžou čtenáři přijít podívat 23.11. od 8:00, kdy turnaj začíná.

Připomeňte čtenářům webu hokejbal.cz a celé hokejbalové veřejnosti, proč nese turnaj název takový, jaký nese a na čí počest a podporu se hraje?

Turnaj se hraje na počest našeho zesnulého kamaráda Petra „Šíši“ Stýbla, kterému byla osudná jeho nemoc, epilepsie. Podle jeho přezdívky pak turnaj nese svůj název Šíša Cup. Když jsme o Petra přišli, čekal se svou partnerkou dcerku Nikolku, na kterou se moc těšil, ale bohužel se jí nedočkal. Turnaj se zároveň nese v charitativním duchu. Pro návštěvníky je připraveno pohoštění, které napečou naše manželky, maminky, milenky a kamarádky, každý si může pak za drobný příspěvek dát, co ho zaujme a na co dostane chuť. Výtěžek z těchto příspěvků pak putuje na konto Nikolky, stejně jako výtěžek z dražby sportovních relikvií podepsaných známými sportovci.

Na své si přijdou i ratolesti: Děti mohou soutěžit na střelnici

Jaký je formát turnaje a chystáte oproti loňskému ročníku nějaké změny, novinky?

Týmy jsou rozděleny do 2 skupin po 3, kde se utká každý s každým. Hrají 3 hráči v poli + brankář, na střídání může být tolik hráčů, kolik uzná tým za vhodné. Základní část se hraje na 2 x 8 minut, za nerozhodného stavu následují nájezdy (3 nájezdy každý tým). Za vítězství v základní hrací době bere tým 3 body, remíza je za bod + druhý za vyhrané nájezdy. 1. týmy ve skupině jdou přímo do semifinále, 2. tým ze skupiny A vyzve 3. tým skupiny B a opačně, hrací oba 2 x 10 minut stejně jako semifinále a zápas o třetí místo. Finále se pak bude hrát 2 x 12 minut. Tento hrací formát se nám osvědčil a není tedy na letošní rok plánována žádná změna. Novinkou pak budou individuální trofeje pro hráče, kde jsme se dohodli na novém formátu hodnocení individualních výkonů. Nový kabát dostanou i poháry pro týmy.

Kdo se na turnaj může přihlásit? Nebo vyloženě vybíráte týmy dle vašeho uvážení?

Turnaj je uzavřený pro stávajících 6 týmů, které jako loni potvrdily účast, za což jsem moc rád, protože kolem Šíša Cupu se vytvořila rodina. Bohužel nemůže dojít k rozšíření turnaje o další týmy z důvodů termínu (jsme omezeni denním světlem), kdy se turnaj hraje a zároveň kvůli prostoru, kde hrajeme. V rámci turnaje i díky hokejbalovému svazu můžeme navázat na dětský den, který měl v loňském roce také úspěch. Děti mohou změřit síly ve slalomu + střelbě na nafukovací střelnici. Pro účastníky tohoto zápolení, které se bude konat v dopoledních hodinách, jsou připraveny věcné ceny, tak neváhejte se svými ratolestmi dorazit.

Budeme rádi, když přijdete a podpoříte s námi dobrou věc!

Předminulý ročník i ten minulý se nesmírně povedl, videoreportáž z něho přinesla i Česká televize. Jak se to stalo, že jedné z největších televizních stanic neunikl hokejbalový „turnájek“? A dorazí opět po roce, nebo minulý rok nebyla?

Předminulý rok jsme České televizi poslali námět na reportáž z našeho turnaje do pořadu „Sport v regionech“. Bylo moc fajn lidem ukázat, jak turnaj probíhá. V loňském roce jsme ČT oslovili znovu, ovšem jsme se bohužel nedočkali reakce. Zkusím je oslovit zase za rok, kdy se bude konat již 5. ročník a budu si přát, aby se tento jubilejní ročník opět dostal do vysílání.

Jakými slovy byste na turnaj pozval příznivce hokejbalu?

Jak jsem již říkal, kolem Šíša Cupu se vytvořila rodina. Nejedná se jen o hráče, ale prakticky o každého, kdo se turnaje účastní včetně fanoušků. Kdokoliv se do této rodiny může dostat, budeme rádi, když přijdete a podpoříte s námi dobrou věc, a především se s námi pobavíte na našem rodinném turnaj Šíša Cupu 2019! Rádi vás uvidíme.