Reprezentace

Příprava dvacítky u konce, teď už na MS

Reprezentace do dvaceti let - O uplynulém víkendu proběhl v písecké Komterm Aréně, která bude hlavním dějištěm MS. O kempu jsme si krátce povídali s hlavním trenérem dvacítky Jiřím Mašíkem. Zároveň naleznete v článku konečnou nominaci na MS v Písku, které už začíná v pondělí!

Máte za sebou poslední kemp před MS, proč jste si pro poslední kemp vybrali právě dějiště MS?
„Soustředění bylo směřováno do Komtem Areny v Písku z důvodu osahání si prostředí, velikosti hřiště a dalších atributů. Jsme moc rádi,že jsme tady soustředění mohli udělat,protože přeci jen už jsme trošku nasáli to domácí prostředí,navíc hřiště má snad maximální povolené rozměry a je opravdu veliké,takže je dobře,že jsme si na něm mohli už zatrénovat a kluci si ty rozměry vyzkoušeli. I pro brankáře to bylo přínosné, protože jsou tu barevné sedačky a ta orientace při letu míčku je taky jiná.“

Na co jste se zaměřily při závěrečné kempu?
Celé soustředění bylo zaměřené na nácviky a souhry pětek. Nacvičovali jsme založení útoku, přechod a bránění středního pásma. Pracovali jsme i na bránění obraného pásma, kde jsme se snažili poučit z chybiček z přípravných utkání s „A“ týmem z předešlého soustředění ve Světlé nad Sázavou,které jsme si natáčeli. Samozřejmě pokračovali nácviky přesilovek a oslabení, zkoušeli jsme i nějaké signály. Na zpestření a naladění proběhlo několik soutěží. Přípravný zápas jsme už z možného rizika nezařadili.

Co říkáte na Komterm arénu, která bude hlavním dějištěm MS?
Co se týká haly, tak musím říct,že na nás působí velmi dobrým dojmem. Má svého ducha. Tribuny jsou hodně strmé, takže diváci budou jakoby blíž,navíc budou mít dobrý výhled a budou pomyslně nad hřištěm. A hráči na ploše budou jako v kotli a doufám, že i tohle nás s fanděním fanoušků pomůže k dobrým výkonům. Tímto bychom je chtěli pozvat a budeme se snažit je přilákat i naší hrou.

Kdy se sejdete před šampionátem a co bude na programu před úvodním zápasem?
V sobotu už máme sraz v OtavAreně ,kde budeme ubytovaní. V sobotu a neděli máme naplánovaný nějaký trénink,aby jsme si vyzkoušeli plochu,je tam malý turnaj v beachvolejbale a regenerace. Chceme aby kluci přepnuli do režimu MS a v pondělí už byli soustředění pouze na výkon.

Konečná nominace U20 v Písku:

Brankáři:
Jan Mroviec ( Svítkov), Michael Zelenka (Kert Park), Michal Hubálek (Rakovník)

Obránci:
Martin Vašek (Karviná), Lukáš Hofmeister, Ondřej Benedikt (oba Plzeň), Jan Barva, Roman Krejčí (oba Pardubice), Jan Blaško (Jihlava), Daniel Čermák, Jakub Kouba (oba Kladno)

Útočníci:
Michal Průcha (Plzeň), Miroslav Polívka, Radek Šíma (oba Kladno), Matouš Ingršt, Tomáš Skřivánek (oba Pardubice), Josef Krejčík (Hradec Králové), Jakub Vostrčil (Česká Třebová), Radim Štěpánik, Mirek Franěk (oba Kovo Praha), Ladislav Bittner ( Náchod ), Danko Deveri (Jihlava), Dalimil Zvonek ( Vsetín).

Náhradníci: Petr Malík, Erik Strejček ( oba Plzeň)