Reprezentace

Dvacítka má za sebou soustředění v Chrudimi, další bude ve Světlé

Reprezentace do 20 let - O uplynulém víkendu 19. - 20.5 proběhlo v na zimním stadionu v Chrudimi jedno ze dvou závěrečných soustředění před Mistrovstvím světa juniorů v Písku, do kterého už zbývá necelý měsíc.

Kromě hodnocení skončeného kempu ze strany Jiřího Mašíka naleznete v článku i nominaci na další kemp, který proběhne první červnový víkend ve Světlé nad Sázavou.

Během kempu hráči kromě tréninkových jednotek absolvovali i přípravný duel proti kombinovanému týmu HBC Autosklo - H.A.K. Pardubice. O tom, co bylo náplní obou tréninků, už více hovoří hlavní trenér Jiří Mašík: „V první tréninkové jednotce jsme se zaměřili na fyzičku a na to aby se kluci zase zapracovali na velké hřiště a jiný povrch. Po tréninku jsme ještě “navštívili” místní tribunu, kde kluci dostali trošku do těla. Ve druhé jednotce jsme už pracovali na nácviku různých herních činností.“

V sobotu večer přišla regenerace po tréninku v bazénu a následně stejně jako většina národa i hráči sledovali hokejový zápas MS mezi Českem a Slovenskem.

Nedělní dopoledne se neslo ve znamení už zmíněného přípravného utkání proti týmu z Pardubic. K utkání více hovoří hlavní kouč Jiří Mašík: „Zápas byl hodně běhavý a důrazný, což jsme chtěli. Na druhou stranu byl férový a nedošlo k žádnému zranění. I když jsme vyhráli 6:5, tak výsledek není vůbec důležitý. Hra nám ukázala další věci na kterých musíme pracovat a na co se zaměřit. Tímto bych jim chtěl poděkovat, že dorazili a svým výkonem nás prověřili.“

Kempu se kvůli finálové sérii nemohli zúčastnit někteří hráči, těch, kterých se to týkalo, nominováni nebyli. Došlo také k jedné věci, o které už opět více Mašík: "Trošku nás mrzelo, že tým ještě nebyl pohromadě z důvodu finále několika soutěží a vyšli jsme ještě tentokrát týmům vstříc a hráče jsme nenominovali. Ale co nás dost rozzlobilo – a moc to nechápeme, byl přístup dvou hráčů, kteří vyměnili bez omluvy “oslavy” druhého místa za reprezentaci. Holt, každý má jiné priority a ti hráči můžou pokračovat v oslavách až do léta.“

Na reprezentaci čeká do píseckého šampionátu ještě jedno soustředění, to hlavní se uskuteční už o prvním červnovém víkendu na zimním stadionu ve Světlé nad Sázavou. „Jinak přístup byl v pořádku, hráčům jsme řekli, na čem mají pracovat a je na nich jak k tomu přistoupí, protože na příštím soustředění se již bude zužovat kádr,“ říká k soustředění ve Světlé nad Sázavou Mašík.

Dvacítku ve Světlé čekají hned dva tréninky a také dva přípravné zápasy proti reprezentaci mužů. Jeden z přípravných zápasů proběhne v sobotu druhého od 19 hodin. Druhý zápas pak čeká na juniorský výběr v neděli dopoledne.

Nominace na soustředění reprezentace U20 - Světlá nad Sázavaou 2.6. – 3.6.2012

Brankáři:
Jan Mroviec (Svítkov), Michael Zelenka (Kert Park), Roman Peschout (Jihlava), Michal Hubálek (Rakovník)

Obránci:
Martin Vašek (Karviná), Lukáš Hofmeister, Michal Špaček, Ondřej Benedikt, Petr Malík (všichni Plzeň), Jan Barva, Roman Krejčí (oba Pardubice), Jan Blaško (Jihlava), Martin Hunal (Jindřichův Hradec), Daniel Čermák, Jakub Kouba (oba Kladno)

Útočníci:
Erik Strejček, Michal Průcha (oba Plzeň), Miroslav Polívka, Radek Šíma, Vojtěch Butor (všichni Kladno), Marek Chytrý (Most), Matouš Ingršt, Tomáš Skřivánek (oba Pardubice), Josef Krejčík (Hradec), Jakub Vostrčil (Č. Třebová), Radim Štěpánik, Mirek Franěk (oba Kovo), Ladislav Bittner (Náchod), Danko Deveri (Jihlava ), Dalimil Zvonek (Vsetín), Pavel Přecechtěl (Olomouc).