Reprezentace

Reprezentační dvacítka se představí na Pilsen Cupu

Reprezentace do 20 let - Plzeň - První únorový víkend patří v hokejbalovém prostředí mezinárodnímu turnaji Pilsen Cup.

Z loňských účastníků zbyl jen jediný, český reprezentační výběr hráčů do 20 let, který se zde poprvé schází pro přípravu na světový šampionát juniorů, který už za necelých pět měsíců přivítá jihočeský Písek. Po úvodním tréninku byl pořízen následují rozhovor s trenérem Jiřím Mašíkem.

Máte za sebou úvodní trénink, jaké pocity si z něj odnášíte?
Bylo to spíš takové přivítání, někteří přijedou až zítra, to se týká hokejistů. Jinak jsme byli kompletní. Chtěli jsme, aby si hráči zvykli na ten povrch a trochu si to osahali a hráči v pětkách se trochu poznali. Zkusili jsme si některé prvky, které bychom chtěli aplikovat do zápasu. Ze začátku to bylo trochu mdlé, někteří si zatím na míček moc nesáhli.

Jak to vypadá s nominovaným kádrem, bylo hodně omluvených?
Tolik ne, omluvili se nám tři hokejisté, kteří ještě dnes hrají a k týmu se připojí v průběhu zítřejšího dne. Omluvili se nám Láďa Bittner, Danko Deveri a Dalimil Zvonek, kteří hrají hokej zároveň s hokejbalem. Jeden hráč se nám omluvil z důvodu nemoci.

Co očekáváte od tohoto turnaje?
Odehrání hodně těžkých zápasů, ta naše příprava vlastně vrcholí, do MS zbývá nějakých pět měsíců. Máme zájem, aby se tady začalo tvořit silné jádro, na kterém by to mělo být na MS postaveno a aby ti kluci byli pohromadě. Podle soupeřů náš čekají velmi těžké zápasy. Také pracujeme na tom, aby hráči měli dobrou fyzickou kondici, protože ta sezóna bude ještě dlouhá, bude se hrát až do konce června.

Čím může tento turnaj prospět týmu trenérům, aby si udělali obrázek o nominaci?
Určitě ta osa týmu nějak vytvořená je. Stále ovšem ti hráči mají šanci. Rozhodně neříká, že pokud nikdo na jaře zazáří, tak že se do té nominace nemůže dostat. Jak říkám, osa týmu je vytvořená a tady by se na to mělo navazovat.