Reprezentace

Dvacítka v Německu bojovala, nakonec však padla

Reprezentace U20 - Německá hokejbalová reprezentace se připravuje na nadcházející MS a jako partnera pro přípravu si Němci přizvali český výběr hráčů do dvaceti let, který se v Bayreuthu prezentoval velmi dobrým výkonem.

Nakonec svěřenci trenéra Jiřího Mašíka podlehli Němcům 6:3, když o osudu utkání rozhodla závěrečná třetina.

Německo - Česká republika U20 6 : 3 (2:2, 1:1,3:0)

Branky ČR: Svoboda Jakub (Kotlík Matěj); Lux Jan (Švanda Martin); Svoboda Jakub (Černý Jan)

vyloučení: 5:7

Komentář trenéra Jiřího Mašíka k utkání

Začátek zápasu ovlivnila dlouhá cesta, přechod na velké hřiště, tvrdé míčky v sedmi stupních a proto jsme brzy prohrávali 0:2. Po oddechovém čase jsme hru změnili a najednou jsme měli daleko víc šancí a podařilo se nám do konce třetiny vyrovnat. Ve druhé třetině jsme byli lepší v pohybu a na dlouhé pasáže jsme se usazovali v obranném pásmu Německa, bohužel z toho byl jen jeden gól na 3:2. Dvacet sekund před koncem jsme měli buly v útočném pásmu a malá koncentrovanost znamenala brejk přes celé hřiště a vyrovnání na 3:3. Bohužel nás tenhle gól poznamenal i do třetí třetiny, která byla z naší strany velice špatná. Vůbec jsme se nedostali do hry, vystřelili jsme snad jen třikrát na bránu a většinu času strávili pod tlakem v naší obranné třetině. Z toho pramenili i fauly a Němci zaslouženě vyhráli tuhle třetinu 3:0 a rozhodli o své vítězství.

Byl to pro nás užitečný zápas. Hrálo se na velikém hřišti a bylo vidět, že někteří hráči s přechodem měli problémy. Hráči Německa hráli hodně kombinačně a lehce se nám dostávali do šancí, na čemž musíme pracovat, i když jsme obránce upozorňovali, že hrají na dlouhé nahrávky až na naší modrou čáru, tak měli několik samostatných nájezdů a přečíslení. Utkání rozhodl gól devět vteřin před koncem druhé třetiny na 3:3. Ve třetí třetině jako kdyby jsme tam nebyli,vůbec jsme neplnili taktické pokyny, hráli jsme složitě a nemohli jsme se dostat přes červenou čáru. Domácí nás napadali a byli jsme pořád pod tlakem.

Viděli jsme další hráče širší nominace a to byl jeden z cílů. Další pokračování přípravy bude v letě, kde by měl proběhnout kondiční víkend a pak jsme pozvání opět na turnaj do Nového Strašecí.