Reprezentace

Dvacítka zahajuje přípravu v únoru v Plzni

Reprezentace U20 - Reprezentace do dvaceti let sice ještě nezná dějiště konání příštího MS, které bude v roce 2014, ale už v únoru začíná příprava týmu pod vedení dosavadního trenérského dua Jiří Mašík a Martin Kovářík v plzeňské hale.

Místo konání šampionátu známo není, ale u reprezentační dvacítky už jedna změna proběhla. Místo Petra Tomáše se stal vedoucím mužstva ještě loni jeho opora Jakub Kouba. Program soustředění pak nastiňuje v krátkosti trenér Jiří Mašík: „V pátek proběhne tréninková jednotka a v sobotu a v neděli se zúčastníme turnaje čtyř za účasti extraligových týmu Plzně, Ústí nad Labem a Pardubic.“

“V pátek se s kluky chceme seznámit, říci jim naší představu o fungování, jak bude probíhat příprava, co od nich očekáváme a vyžadujeme. Budeme se snažit už od prvních kempů pracovat na tom, aby tým fungoval jednotně, i když samozřejmě každý bude bojovat o místo v sestavě. I z toho důvodu věříme, že kluci na kemp přijedou připraveni,protože to bude náročné a fyzická připravenost bude jedním z hlavních faktorů nominace na další kempy,“ doplňuje nový vedoucí mužstva.

“Moderní hokejbal je založen na velkém pohybu a zvlášť u reprezentace U20. Vybrali jsme hráče na první kemp, ale určitě to není konečný výčet jmen. Na přípravu je dostatek času a kempů proběhne několik, aby se případně vyzkoušeli další hráči, kteří si svojí výkonností o nominaci řeknou,“ říká Kouba k náplni kempu.

A co by mělo soustředění přinést? „Domluvili jsme se, že chceme vidět hráče v zápasech a jak si povedou v měření s mužskými extraligovými týmy. V minulém cyklu jsme odehráli takových zápasů hodně a myslím, že se to kladně projevilo na MS. Chceme a budeme na ně vytvářet tlak, aby byli připraveni na těžké soupeře, jako je Kanada, Slovensko a USA,“ uzavírá.

Nominace na soustředění do Plzně

Brankáři

Veselý Michal (Pardubice), Janoušek Vlastimil (Letohrad ), Hrbata David (Kladno), Kračina Petr (Plzeň)

Náhradník: Majerníček Adam ( Kovo Praha)

Obránci

Krch Martin (Plzeň), Frajdl Josef (Dobřany), Pecina Filip, Pražan David (oba Pardubice), Dziadkowiec Patrik (Opava), Izaj Filip, Jelínek Tomáš (oba Kladno), Vychytil Petr (Letohrad), Černý Jan, Jiřík Tomáš (oba Hradec Králové), Mainzer Dominik (Kovo Praha), Vodrážka Lukáš (Třemošná)

Náhradníci: Plecitý Jakub (Ďáblové Praha), Svatuška Jan (Svítkov)

Útočníci

Zvonek Dalimil (Vsetín), Šrámek David, Schnaubelt Milan, Špaček Martin (všichni Kladno), Forejt Marek, Kunzman Martin, Pauer Jaroslav (všichni Plzeň), Urbanec Otto, Gabriel Jan, Förstl Filip (všichni Pardubice), Lux Jan, Krejsa Jiří (oba Letohrad ), Svoboda Jakub (Hradec Králové), Kotlík Matěj (Ústí), Hadrava Marek (Suchdol n. Lužnicí), Krajíček Pavel, Gremlica Patrik (oba Most),Švarc Marek (Třemošná).

Náhradníci: Fojtík Miloš (Bulldogs Brno), Vondrák Daniel (Kladno) , Minarčík Michal (Vsetín)