Reprezentace

Je to úspěch, ale měli jsme na zlato, ví obránce dvacítky Samek

Česká dvacítka na vysněné zlato z MS v Bratislavě nakonec nedosáhla, když ve finále podlehla domácímu Slovensku 3:5.

Český tým už od úvodních vteřin musel dotahovat, a když snížil Martin Samek na 1:2, vypadalo to nadějně, jenže Slováci přišli s rychlou odpovědí a český tým nakonec už na vyrovnání nedosáhl.

Česká dvacítka finálové střetnutí se Slovenskem nezahájila příliš dobře a musela celý zápas dotahovat, nakonec marně. „Slováci byli všude rychlejší. Byli o krok před námi a spadlo jim tam skoro všechno,“ přemýšlí nad důvody porážky Martin Samek.

Český tým v utkání prohrával během první třetiny už 0:2. Gól pro český tým přišel ve 24. minutě, kdy skóroval obránce Martin Samek, kterému hodně pomohl chybující gólman Šimeček. „Nás ten gól nakopl, jenže jsme za pár vteřin znovu inkasovali a byli jsme zase zpátky tam, kde před mým gólem,“ říká Samek, který mohl jen sledovat, jak ještě v té samé minutě skóruje slovenský kapitán Okuliar.

Český tým ve třetí třetině za stavu 1:5 zkoušel všechno možné včetně power play víc jak pět minut před koncem, jenže ta se nepovedla. Dvacítka v závěru dala dva góly během 14 vteřin a ještě měla šanci snížit na rozdíl jediného gólu, což by mohlo Slováky nahlodat, ale nestalo se. „Mohli jsme se ještě zvednout, ale nedali jsme ho. Je to škoda,“ smutní Samek.

Česká dvacítka bere z šampionátu této věkové stříbrné medaile už potřetí v řadě. Úspěch českého týmu však momentálně přebíjí smutek z porážky. „Zklamání v nás teď převládá. Je to úspěch, ale měli jsme na zlato,“ ví třinecký obránce Martin Samek.