Reprezentace

Blog redaktora ČT sport Petra Šaška: Vysílá studio Garáž

"Sejdeme se támhle u těch starých garáží!" Instrukce pro první respondenty, se kterými jsme natáčeli připravovaný dokument z juniorského šampionátu v Bratislavě, asi trochu překvapily.

Prostředí pro natáčení rozhovorů jsme totiž tentokrát zvolili trochu netradiční - řadové, leckdy poněkud orezlé garáže na kraji sídliště.

Inspirovali jsme se anglickým pojmem pro hokejbal "street hockey" a rozhodli se zasadit část děje dokumentu opravdu na ulici. Prvním hostem "studia Garáž", jak jsme si místo pracovně pojmenovali, byl trenér Jiří Mašík. Ubezpečil nás, že právě na plácku před podobnými garážemi před lety s hokejbalem začínal. Tak snad naše volba nebyla špatná.

Spolupráce se všemi hráči zatím funguje parádně. Po dlouhé sezóně, ve které se věnuji především české hokejové extralize, je příjemné osvěžení pracovat se sportovci, kteří ještě nestačili pochytit tradiční fráze a klišé.

Při natáčení kromě klasické kamery využíváme i malou GoPro kamerku. Díky ní uvidíte netradiční záběry z branky, ze střídačky českého týmu při zápase a z dalších zajímavých míst. Dokument by měl mít premiéru 2. 7. na ČT sport. Doufám, že se vám bude líbit.