Reprezentace

Naše výkony jsou většinou nijaké, hodnotí Krejčí. Teď U20 čeká Slovensko

Český tým do dvaceti let odehrál na turnaji už šest utkání, ve kterých si připsal skóre 55:9. Naposledy smetl Velkou Británii 21:0. V sobotu ho čeká boj o finále s domácím Slovenskem. "My musíme hrát tak jako zápas s Kanadou nebo poslední třetinu s Amerikoum" říká obránce Roman Krejčí.

Utkání s outsiderem z Velké Británie nakonec dvacítka zvládla s velkým přehledem. "Nebylo to těžké, bylo to takové tréninkové tempo," říká k utkání Krejčí.

Dvacítka jasnou výhrou splnila povinnost v utkání, které bylo pro tým lepším tréninkem. "Hlavně abychom odehráli celé utkání bez zranění a hráli naplno, tak aby to nevypadalo jako nějaká fraška," prozrazuje Krejčí, jaké měli hráči pokyny od trenéra.

Český tým se nyní začíná soustředit na další utkání, které bude pro turnaj klíčové. V zápase se Slovenskem v sobotu musejí vyhrát, aby si zajistili postup do finále turnaje. Do bojů o zlato a bronz se totiž postupuje rovnou ze skupiny. "Je to takové semifinále, pro nás i pro Slovensko jde o postup do finále. Kdo vyhraje, bude ve finále. My musíme hrát tak jako zápas s Kanadou nebo poslední třetinu s Amerikou," ví obránce z Pardubic Roman Krejčí.

Český výběr už má za sebou šest utkání, ve kterých zatím mohl pořádně prověřit svoje umění ve dvou zápasech. "Naše vystoupení je až na ty úvodní dva zápasy takové nijaké, až utkání s Kanadou bylo z naší strany dobré," myslí si Krejčí.

Český tým dává na turnaji hodně branek slabším soupeřům, což příjemné pro pokladníka týmu, kterým je právě obránce Roman Krejčí. "V kase už je hodně peněz a na pořádnou oslavu to bude stačit," culí se.