Reprezentace

Kapitán U20 Zvonek: Proti USA nás svázala nervozita, ale nebylo to jen o hlavě

Vstup do šampionátu českým reprezentantům do dvaceti let příliš nepovedl. Úvodní zápas proti silnému výběru USA nakonec čeští junioři prohráli 2:5 i kvůli mnoha vyloučením. Nejvíce o sobě dal vědět kapitán výběru Dalimil Zvonek, který vstřelil první branku českého týmu.

V čem byl hlavní rozdíl mezi vámi a USA?
Zaspali jsme začátek a Američané do toho vlétli. Nebyli jsme moc aktivní a svázala nás nervozita. Nedařila se nám kombinace, ujížděly nám míčky... Rychle jsme prohrávali i kvůli zbytečným faulům: i z mé strany tam byl taky jeden úplně zbytečný, když jsem oplácel. Celá první třetina nás stála hodně sil. Do druhé třetiny jsme měli dobrý vstup, ale potom jsme znovu polevili.

Byl třeba problém i v hlavách?
Byli jsme nahecovaní, chtěli jsme. Myslím, že jsme byli dobře připraveni i mentálně, ale ten rychlý gól nás srazil. Celou dobu jsme pak museli dohánět, což bylo těžké. Neřekl bych, že to bylo jen o hlavě.

Třetí třetina už byla ve vašem podání daleko lepší než ten předešlý průběh. Pomohla promluva o přestávce?
Řekli jsme si co a jak, vysvětlili jsme si některé situace. Začali jsme hrát jednoduchý hokejbal, který jsme měli hrát od začátku - tak hráli Američané.

Už večer hrajete proti Rakousku, regenerace nyní asi bude hodně důležitá, že?
Musíme zregenerovat, odpočineme si. Máme s sebou i maséra, takže to je také výhoda. V hlavách nám zůstává ta třetí třetina a s tím půjdeme do dalšího zápasu.