Reprezentace

Na šampionátu v Bratislavě bude i ČT. Šašek: Zmapujeme cesty Čechů

Vrcholem letošní sezony je juniorský šampionát v Bratislavě, který začíná v úterý a vyvrcholí v neděli. České barvy budou reprezentovat všechny kategorie: U16, U18 a U20. V dějišti mistrovství bude i výprava České televize v čele s redaktorem Petrem Šaškem.

"Natočíme dokument a budeme zásobovat zpravodajství," popsal v rozhovoru pro Hokejbal.cz.

O úkolech České televize v Bratislavě: "V dokumentu bychom měli mapovat vystoupení především té nejstarší juniorské reprezentace do 20-ti let. Měl by mít něco mezi půl a tři čtvrtě hodinou. Zaznamenáme cestu českého týmu turnajem, možná bude příležitost i na medailonky zajímavých tváří. Prostor ale dostanou i mladší kategorie. Pak budeme nabízet i jednotlivé příspěvky ze zápasů do zpravodajství České televize, především do sportovních zpráv ČT sport nebo případně do pořadu Branky, body, vteřiny."

O vztahu k hokejbalu: "Hokejbal jsem do sedmnácti let dokonce hrál, ale dotáhl jsem to pouze do amatérské ligy předměstí v Plzni - tedy nic, co by stálo za řeč... (úsměv) Je to jediný kolektivní sport, se kterým mám zkušenost. Libí se mi na něm, že má blízko k hokeji, proto jsem ho jako mladý hrál."

O atraktivitě hokejbalu pro televizní diváky: "Na vrcholné úrovni je neuvěřitelné, co hráči dokáží: ať už je to rychlost nebo tvrdost. Je to opravdu hodně tvrdý sport, daleko víc než florbal a inline hokej. Tím je pro diváky zajímavější. Navíc se hokejbal v jednodušší podobě objevuje na sídlištích a zahrál si ho snad každý malý kluk. Česko je hokejový národ a vše, co je mu podobné, je pro diváky zajímavé."