Reprezentace

Hvězdy proti mladíkům: dvacítka před MS vyzve i zlatý tým z Champéry

Reprezentace do dvaceti let se chystá na vrchol dvouletého úsilí a v rámci posledních dnů před šampionátem čeká tento výběr i několik přípravných utkání. Tým se střetne i v zajímavém utkání se zlatým výběrem z mistrovství světa U20 v Champéry z roku 2002.

V souboji proti současným nadějím českého hokejbalu by se měli na druhé straně se pod vedením tehdejších trenérů Syblíka a Chytila představit taková jména jako Šulan, Topolánek, Dědič, Kostourek, Konderla, Lendl, Bednář, Friml... Další hráči jsou ještě v jednání. Na exhibici se objeví i Jan Bacovský, kvůli zranění ale do hry nezasáhne.

"V našem případě půjde o zápas až v druhé řadě, hlavní bude setkání týmu po dvanácti letech, co jsme se neviděli," říká jeden z hráčů tehdejšího výběru Libor Topolánek.

Večer pak proběhne společná večeře a beseda hráčů současné dvacítky a zlatého týmu z Champéry. "Pokusíme se jim předat pár rad, a když jim to pomůže zopakovat náš švýcarský triumf, budeme jenom rádi," dodává Topolánek. Na besedu by pak měl dorazit i kapitán tehdejšího týmu Petr Novák.

"Je to zatím jediný tým U20, který získal zlatou medaili a věřím, že kluci si z těch hráčů tu auru naberou. Hodně hráčů tehdejšího týmu jsou dnes velké osobnosti extraligy a národního týmu, jsou to několikanásobní mistři světa, takže mým klukům můžou předat opravdu hodně vzpomínek, rad a zkušeností. Myslím, že i pro kluky bude příjemné se po tolika letech sejít a zavzpomínat," říká trenér dvacítky Jiří Mašík.

Dvacítku čeká kromě přátelského zápasu se zlatým týmem z Champéry ještě duel s reprezentačním A-týmem v hned v neděli v rámci Pardubického sportovního dne.