Reprezentace

Vítězství nad Slovenskem nám jen pomůže, říká Milan Schnaubelt

Reprezentace U20 - Na turnaji v Plzni se představil v dresu reprezentační dvacítky i útočník Kladna Milan Schnaubelt.

Ten na podzim odehrál za kladenský Alpiq jedenáct utkání a díky svým výkonům si vysloužil i nominaci na turnaj do Plzně, kde se nepředvedl ve vůbec špatném světle, i když nesbíral v zápasech mnoho bodů.

Jak hodnotíte vystoupení týmu na turnaji v Plzni?
Turnaj to byl povedený, hlavně už se začínáme sehrávat. Je dobře, že se takové turnaje hrají a máme možnost si zkusit určité herní prvky a sehrát se.

Jak se vám líbil turnaj celkově?
Jak už jsem zmínil, byl to velmi dobře připravený a zorganizovaný turnaj. V Plzni byly týmy v hodně silných sestavách a dle mého nebyla o pohledný hokejbal nouze. Slovenské týmy i Švýcaři předváděli pohledný hokejbal, ale asi největší touhu vyhrát a bojovnost ukázala Plzeň, která zaslouženě vyhrála.

Čím si vysvětlujete nepříliš povedený vstup do turnaje? Nevím, jestli to bylo třeba nervozitou, ale ty první dva zápasy nám nesedly, ale druhý den už to bylo úplně jiné. Hráli jsme úplně jinak a navíc se hodně zlepšila i atmosféra v kabině a na střídačce.


Naopak závěr turnaje byl povedený, zakončili jste ho povedeným výkonem proti Slovensku. Bylo to důležité vítězství?
Takové vítězství nás nabudí a pomůže nám pro psychiku. Bylo to trochu jiné než v zápasech s ostatními, hrajete proti týmu, který můžete potkat na MS.

Jaký je recept pro jarní část, aby se hráč nakonec podíval na MS?
Každý se chce porvat o ten dres a dělá pro to všechno. Člověk do toho musí dávat maximum a jen trénink v klubu nestačí, je potřeba si i přidávat.