Reprezentace

Chyběla nám sehranost, říká asistent trenéra výběru U20 po turnaji v Plzni

Reprezentace U20 - Česká dvacítka má za sebou turnaj Pilsen Challenge, který byl jednou z posledních akcí před blížícím se MS v Bratislavě. To sice přijde až na konci června, ale národní tým už se do té doby tolikrát nesejde.

Na turnaji v Plzni odehrála dvacítka čtyři zápasy s bilancí dvou výher a dvou porážek, což celkově stačilo na druhé místo. Turnaj hodnotí asistent trenéra Martin Kovářík.

Jak hodnotíte turnaj v Plzni?
Začátek turnaje se nám nevyvedl dle našich představ, zápas se Švýcary byl z naší strany málo důrazný a chybělo i více pohybu. Večer s Plzní jsme se zlepšili, bohužel nám to na vítězství nestačilo. Vzestupný trend jsme potvrdili v nedělních zápasech, které jsme oba vyhráli a i hra byla celkem pohledná.

Na turnaji jste potkali i slovenský tým U20, ale utkání asi nemá až takový vypovídající charakter?
Slováci určitě postaví v Bratislavě silný výběr, kolik hráčů se tam představí z tohoto týmu, si nedovolím odhadnout. My se připravujeme na MS celé dva roky, pracujeme s hráči, které máme k dispozici a snažíme se soustředit na naše výkony. V každém případě porazit slovenský výběr 8:0 má svoji váhu.

Co vám turnaj ukázal, na čem bude potřeba ještě pracovat?
My jsme šli do turnaje bez společného tréninku, chyběla nám určitě sehranost, lepší spolupráce v obraně a lepší sehrání přesilovek a oslabení. Na tom budeme na dalších kempech pracovat.

Pro výběr do dvaceti let to byla jedna z posledních akcí před MS, rýsuje se už pomalu nominace?
Jak už jsem říkal, máme určitý výběr hráčů, někteří další ještě dostanou šanci a stoprocentně se na jaře ještě někdo nový objeví. Blíží se ale termín uzávěrky širší nominace, budeme tedy hráče sledovat v klubech a konzultovat s trenéry, zda tomu dávají to, co mají.

Co tým ještě před MS čeká?
Máme soustředění ve Světlé spolu se zápasem s A-mužstvem, v Chrudimi se zápasem proti zlatému týmu z Champery 2002, poslední 3denní kemp v Břeclavi, odkud se přesuneme vlakem do Bratislavy.

Dávali jste hráčům nějaké pokyny pro jarní část sezóny?
Hráči musí mít motivaci se do týmu dostat, proto jsme jim samozřejmě doporučili, aby na sobě pracovali, a také se snažili být co nejlépe připraveni. Nemá nikdo nic jisté a konkurence je veliká.