Reprezentace

Dvacítce se na Pilsen Challenge zatím nedaří

Reprezentace U20 - Druhým dnem pokračoval v Plzni turnaj s názvem Pilsen Challenge a do děje vstoupil i reprezentační výběr do dvaceti let. Ten se utkal s reprezentací Švýcarska a také s domácí Plzní.

Výběr vedený asistentem trenéra reprezentace U20 Martinem Kováříkem nakonec ani v jednom z duelů neuspěl. V neděli čeká dvacítku souboj s Ružinovem a také se Slovenskem U20.

Český tým do dvaceti let dostal jako prvního soupeře na turnaji Pilsen Challenge celek Švýcarska. Švýcaři dorazili do Plzně se čtrnácti hráči ze světového šampionátu v Kanadě, zbývající část pak tvořili nováčci a mladí hráči, kteří se budou s největší pravděpodobností účastnit juniorského MS v Bratislavě. Utkání začalo poměrně opatrnou pasáží a oba celky se spíše rozkoukávaly. Český tým se v prvním poločase snažil tvořit hru a vytvářet si tlak a šance, jenže proti dobře chytajícímu Pascalu Melligerovi se mladíkům moc nevedlo a krátce po polovině prvního poločasu se Švýcaři dokázali prosadit, když z dorážky skóroval Stefan Rindlisbacher.

I po poločasové přestávce nepřestávali čeští mladíci v aktivním výkonu, jenže v koncovce se týmu, který v zápase vedl asistent hlavního trenéra Martin Kovářík, nedařilo. Snaha reprezentace do dvaceti let byla na první pohled zřejmá, ale Melliger ve švýcarské brance prokázal, proč je jedním z nejlepších gólmanů, které reprezentace s Helvetským křížem na hrudi má. Češi nakonec Švýcarsku podlehli o dvě branky, když se v závěru trefil kapitán Švýcarska Mathias Beiersdorfer.

Druhé utkání v rámci plzeňského turnaje čekalo dvacítku proti domácí Plzni. Domácí celek v předchozích dvou duelech neinkasoval, a tak stála před výběrem do dvaceti let zajímavá výzva. Dvacítka dokázala naplnit cíl a dostat se do vedení v utkání s Plzní v šesté minutě. Po vyhraném buly dokázal skórovat Ondřej Nespěšný . Dvacítka byla v prvním poločase proti Plzni o něco málo aktivnější v počtu střel, ale ve vyložených šancích na tom byli lépe spíše domácí hráči, kteří šli tak do kabin za stavu 1:0.

Utkání reprezentační dvacítky proti Plzni bylo asi nejlepším utkáním celého druhého dne Pilsen Challenge a i druhá část střetnutí stála za to. Po necelých dvou minutách druhé půle srovnal v přesilovce Jaroslav Kejř. Utkání dvacítky s Plzní bylo postupem času stále vyhecovanější a nakonec rozhodlo jedno vyloučení, které dokázali hráči Plzně potrestat díky Stanislavu Valentovi. Reprezentační výběr do dvaceti let, tak zůstává na Pilsen Challenge bez výhry.

Výsledky, statistiky i fotografie ze zápasů naleznete na www.hbcplzen.cz