Reprezentace

Reprezentace U20 se představí na turnaji v Plzni

Reprezentace U20 - Po prosincovém soustředění v Plzni se opět sejde reprezentační výběr do dvaceti let ve známem prostředí v Plzni.

Na únorovém turnaji Pilsen Challenge bude mít tým pod vedením trenérů Mašíka a Kovářika šanci změřit síly se zajímavými protivníky, mezi kterými bude i slovenský výběr do dvaceti let.

Reprezentační výběr do dvaceti let se v rámci přípravy na nadcházející MS představí na přípravném turnaji v Plzni. Po roce znovu dostal tým trenéra Mašíka pozvánku na tento prestižní souboj, který i letos bude mít zahraniční účast, „Jsme rádi, že se opět můžeme zúčastnit velmi kvalitně obsazeného turnaje v plzeňské hokejbalové hale,“ těší trenéra Jiřího Mašíka.

„Po herní přípravě v prosinci, je tu další herní prověrka. Kluky čekají další těžké zápasy, a co mě těší je, že se střetneme se slovenskou U20, což bude určitě přínosné střetnutí,“ očekává hlavní trenér od únorového klání v Plzni.

Plzeňský turnaj, který se koná o víkendu 15. a 16.února bude jednou z posledních prověrek pro dvacítku před světovým šampionátem, který se uskuteční o posledním červnovém týdnu v Bratislavě. „Nejen pro nás jako trenéry, ale hlavně pro hráče, když se utkají s velkým favoritem MS ve své věkové kategorii. Slováci budou hrát doma a určitě udělají vše pro úspěch. Dále se utkáme s týmy - HBC Plzeň,ŠHBK Ružinov Bratislava a výběrem Švýcarska,“ říká Mašík.

„Nominovali jsme 25 hráčů a tři brankáře. Hraje se 2 x 20 minut, takže v těch čtyřech utkáních se zase všichni ukážou, jak se připravili na jarní část soutěží a následně červnové MS v Bratislavě,“ říká o nominaci na plzeňský turnaj hlavní trenér reprezentačního výběru.

Nominace na turnaj Pilsen Challenge

Brankáři:

Veselý Michal (Pardubice), Grufík Jonáš (Opava), Mroviec Jan (Svítkov)
Nahr.: Majerníček Adam (Kovo), Janoušek Vlastimil (Letohrad)

Obránci:

Pecina Filip, Krejčí Roman (Pardubice), Izaj Filip, Čermák Daniel (Kladno), Černý Jan, Jiřík Tomáš (Hradec Králové), Vodrážka Lukáš, Frajdl Josef (Plzeň), Nespěšný Ondra, Hejtmánek Josef (Polička)
Nahr.: Mainzer Dominik (Kovo Praha), Samek Martin (Třinec)

Útočníci:

Zvonek Dalimil (Vsetín), Šrámek David, Schnaubelt Milan, Špaček Martin, Kohout Martin (Kladno), Švarc Marek, Benedikt Ondřej (Plzeň), Gabriel Jan, Forstl Filip (Pardubice), Krejsa Jiří (Letorad), Svoboda Jakub (Hradec Králové), Krajíček Pavel (Most), Franek Tomáš ( Třinec), Martykán Jaroslav (Prachatice), Franěk Miroslav (Kovo)
Nahr.: Forejt Marek (Plzeň), Říman Dominik (Třinec), Urbanec Otto (Pardubice)