Reprezentace

Plzeňské soustředění bylo o několik stupňů lepší než turnaj ve Strašecí, hodnotí trenér U20 Mašík

Reprezentace U20 - V sobotu se v plzeňské hale snažili hráči reprezentace do dvaceti let napravit reputaci po nevydařeném vystoupení na turnaji v Novém Strašecí a povedlo se.

Vystoupení svého výběru v obou zápasech, jak proti reprezentaci U18, tak proti seniorskému výběru zhodnotil trenér Jiří Mašík, který bude mít hodně těžkou práci vybrat kádr pro MS, neboť v současné době má v týmu například přes 20 útočníků a jet může jen 12.

Jak byste zhodnotil utkání proti výběru U18
Utkání s U18 jsme chtěli odehrát ve velkém tempu, abychom diktovali tempo, hráči měli za úkol napadat a vytvářet tlak na obranu hráčů U18. Samozřejmě bylo znát, že tam nebyla až taková sehranost, ale kluci k tomu přistoupili zodpovědně a makali celý zápas. To bylo pozitivní, navíc jsme přidali i nějaké góly. Co se nám už tolik nelíbilo, a hráčům jsme říkali, byla disciplína. Nemůžeme mít s mladšími hráči čtyři vyloučené během jedné třetiny. Takhle bychom nemohli vyhrát. A taky jsme udělali pár individuálních chyb, hlavně v obranném pásmu a nechali jsme hostující hráče sami před brankářem, což by se nám taky nemělo stávat. Jsou to věci, na kterých budeme dál pracovat v dalších kempech.

Druhé utkání proti A-týmu bylo asi složitější, na co jste se hlavně zaměřovali?
V utkání s A týmem jsme se chtěli naopak více soustředit na obranu, chtěli jsme bránit střední pásmo a nepouštět rychlé kluky s Áčka do brejků. To se nám dařilo jen částečně, občas měli naši obránci zbytečně respekt, odstupovali jsme a pak těžko chytali rozběhnuté útočníky. Na druhou stranu nás těšilo, že jsme tolik nezaostávali v osobních soubojích a dokázali jsme chodit do rychlých protiútoků i my, z čehož jsme dali i góly. Jsme i rádi, že jsme bojovali do konce a dotáhli se na rozdíl jednoho gólu, a i když se nám nepodařilo vyrovnat, tak to byl dobrý výsledek po dobrém výkonu. Máme na co navázat, ale je před námi samozřejmě ještě hodně práce.

K dispozici byl hodně široký kádr, zahráli si všichni dostatečně?
Myslím, že i když jsme měli 5 pětek + dva hráče navíc, tak si kluci zahráli dost a jsme rádi, že jsme takovouto konfrontaci mohli sehrát, navíc na dobrém povrchu a v hale.

Na kempu jste měli možnost zkusit také kvartet gólmanů, jak si vedli?
Co se týká brankářů, tak se ukázali všichni ve velmi dobrém světle a už teď víme, že bude těžké vybrat závěrečnou trojici, když navíc ještě máme další brankáře, kteří na tomto kempu nebyli.

Jaký si odnášíte tedy z jednodenního soustředění a co je nyní na programu?
Celkově to hodnotíme pozitivně, ve srovnání s výkonem v Novém Strašecí to bylo o několik stupňů lepší. Věřím, že kluci neusnou a budou na sobě dál pracovat. Další akce je mezinárodní turnaj 15.-16. února v Plzni,kde snad bude i slovenská U20,tak to bude dobrá konfrontace.