Reprezentace

Podívat se na další MS U20? Nečekaná, ale zajímavá šance, míní Ondřej Benedikt

Reprezentace U20 - S reprezentací do dvaceti let absolvoval Ondřej Benedikt už předchozí reprezentační cyklus, ale nyní se mu dostalo pozvánky znovu. Jak je to možné?

Díky schválené výjimce od ISBHF mohou na turnaji U20 startovat i hráči , kteří už tento věk překročili, konkrétně jich může být maximálně pět. Ondřej Benedikt tak dostane šanci bojovat o případné místo v týmu trenéra Mašíka.

Jak hodnotíte herní soustředění reprezentační dvacítky v Plzni?
Bylo to vyloženě jen herní soustředění, na kterém jsme sehráli dva zápasy. Prakticky se všemi jsem se potkal poprvé, takže to trochu skřípalo, ale každé střídání se to zlepšovalo. Ve druhé části proti osmnáctce už jsme si to i ťukli. Osmnáctka hrála dobře, ale myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě.

Druhý zápas byl asi trochu jiný?
Proti A-týmu to bylo horší a rozhodně těžší. Bylo jich sice méně, ale bylo znát, že jejich herní myšlení je někde jinde než u nás.

V prvním utkání bojovali hráči na obou stranách o místo v týmu pro MS, bylo to nějak znát?
Bylo to vidět. Všichni hráči se snažili hrát svoje maximum a o nikom se nedá říct, že by na to mistrovství nechtěl.

Vy už jste se zúčastnil posledního MS, jak berete možnost podívat se ještě na jedno do Bratislavy?
Je to rozhodně příjemná výzva se podívat na MS. Vyskytla se výjimka, což bylo příjemné překvapení. Chci se té šance chytit a zabojovat.

Co na výjimku říkáte?
Dost dlouho to šlo bez výjimky, takže nevím, co si o tom úplně myslet. Může to být možná přínosem, ale na druhou stranu toho nemusí týmy využít. Týká se to mě, takže to přijímám pozitivně.

Další setkání dvacítky proběhne v polovině února znovu v Plzni, ajk vidíte své šance se ho zúčastnit?
Je to na trenérech. Zřejmě budou vybírat podle výkonu tady na kempu v Plzni, ale i podle výkonu v sezóně. Bylo by skvělé si zahrát za reprezentaci znovu, navíc na prestižním turnaji, kde má být i slovenská dvacítka. Bude to zajímavé měření.

Na turnaji Pilsen Challenge se představí i slovenský výběr do dvaceti let, bylo by to asi dobré porovnání?
Je to vždy fajn, když se třeba dva týmy, které mohou na sebe na šampionátu narazit, tak se potkají dříve, oťukají se a pak už ví, co mají od druhého čekat.

Stejná situace se opakovala už před minulým MS, pomohla ta konfrontace?
V Písku nakonec měli Slováci trochu odlišný tým než před tím v Plzni na turnaji, ale rozhodně hráli stejným způsobem, tedy hrát hodně do těla a tlačit se do branky. Pomohlo nám to pak ve vzájemném zápase.