Reprezentace

Dvacítka porazila výběr U18, ale na A-tým nestačila

Reprezentační soustředění - V sobotu 7.12 se v hokejbalové hale představili reprezentační výběry. Nejprve se dopoledne střetla dvacítka proti výběru U18, který nakonec svým starším kolegům, kteří se také připravují na světový šampionát v Bratislavě příští rok v červnu, podlehl.

Dvacítka následně také poznala hořkost porážka, když v druhém utkání nestačila na širší výběr reprezentačního A-týmu.

Reprezentace do dvaceti let se utkala ve svém prvním utkání v Plzni s reprezentačním výběrem do osmnácti let. Utkání začalo zostra a oba týmy hned v úvodu hrály aktivně a ve velkém tempu. To přineslo i pár faulů. První přesilové hry na obou stranách ještě využity nebyly, ale následně už se dokázala dvacítka prosadit a to hned dvakrát v rámci první čtvrtiny.

Utkání se hrálo systémem 4x15 minut, zejména z důvodu dát šanci všem nominovaným hráčům, protože například výběr U20 měl v Plzni pět kompletních formací, k tomu ještě pár útočníků navíc a také čtyři brankáře.

Druhá část utkání uběhla velice rychle, sice nabídla také pár zajímavých akcí, nakonec bez gólového zakončení. Ve třetí části už znovu padaly góly. Nejprve dvacítka přidala třetí branku, na kterou poprvé v zápase dokázali reagovat i svěřenci kouče Maršnera, kteří snížili na 3:1, ale ještě do třetí přestávky padl další gól do jejich sítě.

V závěrečné patnáctiminutovce se dokázala prosadit znovu a dokonce v přesilovce snížili mladší hráči na rozdíl dvou branek, ale dvacítka na to dokázala znovu reagovat, dokonce dvěma brankami, z niž ta druhá padla v závěrečné minutě.

I druhé utkání nabídlo čtyři čtvrtiny zajímavého a svižného hokejbalu. Utkání se hrálo ve vysokém tempu a už po necelých čtyřech minutách přineslo první gól v podání dvacítky. Junioři se ujali vedení, ale ještě v rámci první části o něj přišli, když pomohla A-týmu do vedení i využitá přesilovka.

Jako rozdílová se nakonec ukázala druhá čtvrtina, ve které dokázali skórovat jednou pouze hráči A-týmu. Stejný počet gólů ještě přidali ve třetí části, kterou vyhrála však dvacítka, která dvěma góly snížila na 3:4. To nakonec bylo ze střeleckého účtu všechno, i přes velkou snahu hráčů dvacítky.

Reprezentace U20 - Reprezentace U18 6:2 (2:0, 0:0, 2:1, 2:1)

Branky: Izaj, Jiřík, Špaček, Krejčí, Forstl, Šrámek - Truksa, Hanuš

Reprezentace U20 - Reprezentace A-tým 3:4 (1:2, 0:1, 2:1, 0:0)

Branky: Martykán, Jiřík, Forstl – Průcha, Lux, L. Soukup, Střecha