Reprezentace

Bude to pro nás dobrá prověrka, přiznává před zápasy v Plzni trenér výběru U20

Reprezentace U20 - Už v sobotu se uskuteční v plzeňské hokejbalové hale setkání reprezentačního výběru do dvaceti let. Svěřenci trenérů Mašíka a Kovářika budou v rámci kempu prověřeni hned dvěma zajímavými duely.

Nejprve se od 11:00 uskuteční duel dvacítky proti výběru do osmnácti let a od 17:00 pak v Plzni bude hrát dvacítka s A-týmem. O očekáváních před kempem mluví hlavní kouč Jiří Mašík.

„Jsme rádi, že můžeme sehrát dvě utkání a že pokračuje spolupráce mezi reprezentacemi. V dopolední utkání s U18 budeme chtít vyzkoušet nějaké věci, hlavně co se týká útočné fáze, přeci jen by to měl být trošku lehčí soupeř než večerní A tým. Máme šest pětek hráčů, kteří se budou protáčet, a určitě budeme chtít odehrát celý zápas ve velkém tempu,“ očekává od zápasu proti mladšímu reprezentačnímu výběru kouč Jiří Mašík.

Po utkání s reprezentační osmnáctkou bude večer následovat souboj s A-týmem. „V odpoledním utkání s A týmem si budeme chtít naopak vyzkoušet určité věci, co se týkají obranné fáze, práce v obranné třetině a bránění středního pásma. Bude to pro kluky dobrá prověrka. V A-týmu je hodně nováčků, kteří se budou chtít ukázat. Nám ani v jednom utkání nejde až tak úplně o výsledek, i když budeme chtít samozřejmě vyhrát, ale hlavně o předvedený výkon, plnění zadaných úkolů, nasazení a celkové fungování,“ říká Mašík.

Mašík se rozpovídal i o dalších věcech, které od utkání očekává: „V dopoledním utkání budeme chtít otestovat, jestli dokážou kluci udržet velké tempo po celý zápas s relativně slabším soupeřem a budou hrát naplno za jakéhokoli stavu. V odpoledním jak se vyrovnají s vyspělejšími hráči fyzicky, v osobních soubojích a rychlostně. Plno hráčů hraje extraligu mužů, tak věřím, že ten rozdíl nebude tak velký a že se kluci nahecují.“

„Z nominace se omluvili tři hráči. Aleš Dvořáček pravděpodobně skončí s hokejbalem, Dalimila Zvonka nepustí hokejové povinnosti a Davida Halbrštáta pobyt v zahraničí. Jinak by měli všichni hráči + náhradníci dorazit,“ hovoří o složení týmu pro kemp hlavní trenér.

„Začíná nám poslední půlrok před MS a už chceme formovat tým po všech stránkách. To znamená nejen na hřišti, ale i na střídačce a v kabině. Kluci na jednu stranu bojují o místo v sestavě, ale na druhou stranu musíme vystupovat jako tým. Každý se musí podřídit týmové taktice a dát všechny své schopnosti ve prospěch národního týmu. Máme tam na zkoušku i starší kluky, kteří prošli už jedním MS U20 v Písku a od nich očekáváme, že budou táhnout a pomáhat těm mladším klukům,“ nastiňuje dále situaci ve výběru jeho hlavní lodivod.