Reprezentace

Reprezentace do dvaceti let se představí v prosinci v Plzni

Reprezentace U20 - Světový šampionát v Bratislavě se pomalu, ale jistě přibližuje a je tak nejvyšší čas na přípravu všech zúčastněných reprezentací.

O nejvyšší příčky bude znovu bojovat výběr hráčů do dvaceti let, který na posledním MS v Písku bohužel na titul nedosáhl po finálové porážce s Kanadou. Nyní je před výběrem hráčů kemp v Plzni, který se uskuteční 7. prosince v plzeňské hokejbalové hale a tým se střetne s týmem do osmnácti let a také s A-týmem.

Reprezentaci do dvaceti let čeká zápasová prověrka v Plzni na kempu 7. prosince. „Po neúplně povedeném turnaji v Novém Strašecí, jsme uvítali nabídku reprezentace A týmu na sehrání přípravného utkání. Nakonec jsme se domluvili ještě s reprezentací U18, která tam taky má soustředění a odehrajeme tam dvě utkání. V 10:30 se střetneme s U18 a v 17:00 hod s A týmem. Oba zápasy by se měli hrát na 4 x 15 minut, takže bude dostatek času vyzkoušet všechny hráče,“ uvádí trenér Jiří Mašík.

Reprezentační výběr do dvaceti let se v přípravě také musí popasovat s jedním rozhodnutím mezinárodní federace. „ISBHF schválila výjimku, kde do týmu můžeme zařadit pět hráčů ročník 93. Nejsme úplně zastánci této výjimky, ale všechny ostatní týmy toho využijí, a i proto jsme do výběru zařadili některé hráče tohoto ročníku, abychom je vyzkoušeli. Jsou to kluci, kteří hrají pravidelně extraligu, některé jsme měli už na MS v Písku a očekáváme od nich už více zkušeností v rozhodujících momentech a taky že budou tahouni na hřišti i v kabině,“ slibuje si Mašík.

„Jen namátkově se nám nabízí možnost vzít nejlepšího brankáře MS v Písku Honzu Mroviece, který navíc chytá pravidelně za Hradec Králové a nejlepšího obránce MS Romana Krejčího, který taky hraje extraligu u nás v Pardubicích. Na druhou stranu ani jeden z nich tu nominaci jistou nemá, těch hráčů máme vytipovaných asi 8-9 a může jich jet jen 5. Navíc není nikde napsané, že využijeme všech pět povolených míst,“ říká k tématu hlavní trenér Mašík.

Reprezentační výběr do dvaceti let tak bude jistě zajímavé sledovat, jak se nakonec vyvine nominace na červnové MS, kde je určitě z čeho vybírat. „Samozřejmě se tím vytvořila ještě větší konkurence a hlavně v útoku bude velmi těžké vybrat závěrečnou dvanáctku,“ tuší dilema Mašík.

Reprezentace do dvaceti let má v širším výběru hned několik hráčů, kteří už se zařadili mezi stabilní hráče v extralize. „Většina týmů extraligy v průběhu dvou let hodně omladili kádry a pro nás jenom dobře, protože velká většina nominovaných hráčů skoro pravidelně nastupuje v nejvyšší soutěži mužů,“ libuje si hlavní trenér.

Co si hlavní kouč slibuje od plzeňského soustředění? „Chceme už tvořit kostru týmu a taky, aby se tým dával dohromady i mimo hřiště. Opět se zaměříme na mentální přípravu a stmelení party. Tým musí být naladěný na jednotnou vlnu a všichni musí pro tým pracovat a odevzdat všechno. Věřím, že si kluci z mého kritického hodnocení letního turnaje vzali to správné a ukážou, že se o reprezentační dres chtějí opravdu poprat,“ komentuje Mašík.

„Začínáme poslední půlrok před Mistrovstvím světa v Bratislavě a už se na to ladění a přípravu moc těším,“ dodává kouč dvacítky.

Nominace na soustředění v Plzni

Brankáři

Veselý Michal (Pardubice), Kráčina Petr (Plzeň), Grufík Jonáš (Opava), Mroviec Jan (Svítkov)
Náhradnici: Majerníček Adam (Hostivař), Janoušek Vlastimil (Letohrad)

Obránci

Pecina Filip, Krejčí Roman (Pardubice), Izaj Filip, Čermák Daniel (Kladno), Černý Jan, Jiřík Tomáš (Hradec Králové), Vodrážka Lukáš (Plzeň), Nespěšný Ondra (Polička), Dvořáček Aleš (Ústí), Samek Martin (Třinec)
Náhradnici: Mainzer Dominik (Kovo Praha), Frajdl Josef (Plzeň)

Útočníci

Zvonek Dalimil (Vsetín), Šrámek David, Schnaubelt Milan, Špaček Martin, Kohout Martin (Kladno), Vít Dominik, Švarc Marek, Benedikt Ondřej (Plzeň), Gabriel Jan, Forstl Filip, Urbanec Otto (Pardubice), Krejsa Jiří, Halbrštát David, Protzner Jaromír (Letohrad), Svoboda Jakub (Hradec Králové), Krajíček Pavel (Most), Říman Dominik (Třinec), Martykán Jaroslav (Prachatice)
Náhradníci: Forejt Marek (Plzeň), Kotlík Matěj (Ústí), Švanda Petr (Polička)