Reprezentace

Dojem je hodně rozpačitý, konstatuje trenér dvacítky Jiří Mašík

Reprezentace U20 - Na šestém ročníku turnaj v Novém Strašecí se představila i reprezentace hráčů do 20 let, která zde zahájila novou sezónu zakončenou světovým šampionátem na Slovensku.

Reprezentace na turnaji obsadila až sedmé místo, s čímž nebyl hlavní trenér Jiří Mašík úplně spokojen, ale více ho rozčílilo něco jiného.

„Opět jsme velmi rádi přivítali možnost zúčastnit se kvalitně obsazeného turnaje v Novém Strašecí. Máme tu možnost odehrát několik utkání s dospělými týmy a to je potřebná konfrontace pro mladé kluky,“ říká o pozvánce na kvalitně obsazený turnaj do Nového Strašecí trenér Jiří Mašík.

Trenérské hodnocení akce

Bohužel jsme velmi nespokojeni. Ani nás tak nemrzí výsledek, protože to je pořád v rámci přípravy a rozdíl ve výkonnosti tam samozřejmě je, i když si myslím, že jsme měli být v umístění výš. Hlavně ale nás mrzí přístup, nasazení, projev a taky připravenost.

Když to vezmu postupně: přístup a nasazení – hráči na sobě měli reprezentační dres a už jen to musí být motivace nechat na hřišti všechno, ale to tam v hodně případech nebylo. Nejen v národním dresu, ale v něm obzvlášť musí být 100% odmakané každé střídání. Bylo tam mnoho individuálních chyb, hlavně v obranné časti.

Projev: hráči musí být hrdí na reprezentační dres, musí být jako tým, který reprezentuje svoji zemi. Na střídačce to tak ale vůbec nebylo. Kluci se pomalu nepovzbudili, museli jsme jim to připomínat a stejně to nebylo ono. Až v neděli to trošku fungovalo, ale na tomhle musíme hodně zapracovat.

A co nás nejvíc překvapilo? 14 dní před sezónou, kdy by měli být všichni v plné síle, si dovolí někdo přijet nepřipravený na reprezentační akci, i když nominaci ví skoro dva měsíce dopředu. To nás skoro uráží, když dospělý lidé, sice relativně mladí 18-19 let, si dovolí přijet na soustředění reprezentace a i při hře na 4 pětky nestíhají. Můžeme omluvit částečnou nerozehranost na začátku sezóny, ale určitě NE fyzickou nepřipravenost.

Je to možná hodně kritické hodnocení, ale hráči si musí uvědomit, že národní dres je za odměnu a musí na něj být hrdí a zasloužit si ho. A znovu opakuji, že to hodnocení není pod dojmem 7. místa. Ale aby to nebylo úplně kritické, tak samozřejmě tam byli hráči, kteří si svůj standard odvedli a o místo si řekli. Jsou tam kluci, na kterých to můžeme postavit.

Co se týká samotného turnaje. V prvním zápase s Ružinovem nám utekl začátek, a i když jsme pak hru trošku srovnali, tak se nám vyrovnat nepodařilo. Dostávali jsme góly z předbrankového prostoru, kde jsme dělali školácké chyby. A dostaneme gól v poslední sekundě první části, to by se nám taky nemělo stávat, navíc, když jsme na to kluky upozorňovali. Ve druhém zápase jsme porazili Pardubice, tam to byl celkem solidní výkon, i když Pardubice neodvedli dobrý výkon (taky jsem je za to nepochválil). V zápase s Kovem jsme si mohli zajistit postup do vyřazovacích bojů, ale lehkovážný výkon nás poslal jen do boje o 7. místo. Otočili jsme z 0:1 na 2:1 a místo, aby nás to nakoplo, tak hned zase inkasujeme na 2:2.

V neděli proti Slovanu Bratislava to byl po pohovoru zlepšený výkon i na střídačce to trošku žilo.

Celkově je tedy dojem dost rozpačitý a čeká nás hodně práce.