Reprezentace

Rozhovory s U18: Jan Kočka a Milan Jelen

Huttwil, SUI - Osmnáctka splnila cíl postoupit do finále a pošesté v řadě má možnost vybojovat evropský titul. Dosud se ze zisku zlatých medailí v historii evropských šampionátů radoval pouze náš celek.

O tom kdo bude soupeřem našeho týmu se rozhodlo v duelu Slovenska se Švýcarskem, které zvládl lépe domácí tým - soupeřem našeho týmu ve finále tedy bude ŠVÝCARSKO.

Bezprostředně po našem utkání s Rakouskem přijali naše pozvání na rozhovor asistent trenéra Milan Jelen a nejlepší hráč utkání s Rakouskem Jan Kočka.

Komentář k utkání s Rakouskem asistenta trenéra Milana Jelena:

"Do utkání jsme šli s cílem uspět a nekomplikovat si případný postup do finále ME. V první části hry se nám podařilo vstřelit dvě pěkné branky a tým se uklidnil. I přes dílčí nedostatky individuálního projevu na hřišti jsme kontrolovali hru a díky dobrému pohybu a spolupráci všech hráčů na hřišti jsme si vytvářeli dostatek střeleckých pčíležitostí. O tom svědčí i poměr střel 26:11.

V závěru utkání jsme svůj střelecký potenciál potvrdili dalším brankovým přídělem do soupeřovi sítě. Předvedli jsme několik velice pohledných akcí a rovněž se nám dařila hra v početní výhodě.

Nyní nás čeká lepší z dvojice Slovensko-Švýcarsko, se kterým se zítra utkáme o evropské zlato. Jménem kabiny bych rád poděkoval všem příznivcům, kteří nás na dálku podporují formou SMS a na e-mailovou adresu repreu18@seznam.cz."

Jan Kočka: Rychlé branky nás uklidnily

Jaké bylo utkání s Rakouskem?
"Ze začátku utkání jsme cítili únavu, protože utkání se Švýcary nám vzalo hodně sil. Ale potom jak jsme dali rychlé branky, jsme se uklidnili a soupeře k něčemu výraznějšímu nepustili. Dobře zachytal Jirka Žežulík, kterému jsme chtěli pomoct k čistému kontu."

Popsal by jsi nám sled Tvých branek?
První gól jsme s Martinem Wittmayerem šli dva na jednoho a on mi předložil perfektní přihrávku do prázdné branky. Druhý gól padl na začátku druhé třetiny a to byla podobná situace. Pepa Poláček urychlil hru ve středním pásmu. Adam Roušal vyřešil opět situaci dva na jednoho přihrávkou do prázdné branky, což byla povinnost využít. Jinak by mě trenér asi poslal do šatny (smích)."

Jsi už na třetím šampionátu. Jednou se šestnáctkou a dvakrát s osmnáctkou. Vidíš nějaký rozdíl?
"Tento šampionát se mi zdá jako jeden z nejvyrovnanějších. Soupeři jako Švýcarsko nebo Rakousko zlepšují svoji hru. Je to určitě víc dramatičtější, větší emoce a pod tlakem a diváckou kulisou se mi hraje líp..."

A obecenstvo v Huttwilu, třeba na domácí Švýcary?
"Na to, že byla plná hala Švýcarů, tak naše šestnáctka a někteří rodiče, kteří za námi přicestovali, vytvořili skoro domácí prostředí. Možná to bylo tím, že jsme otočili nepříznivý stav a i diváky v hale zaskočili. Ale pokud se Švýcaři dostanou do finále, tak tady bude horko... :o)"