Reprezentace

Rozhovory s U18: Adam Roušal a David Kuna

Huttwil, SUI - Osmnáctka zvládla veledůležitý duel na ME se Švýcarskem a dnes večer ji v těchto chvílích čeká zlomový zápas o postup do finále s Rakouskem. Přinášíme Vám rozhovory se střelcem tří branek do sítě Švýcarska Adamem Roušalem a trenérem reprezentace Davidem Kunou.

Adam Roušal: Třetí gól jsem musel dát

Adame vstřelil jsi ve veledůležitém utkání tři branky, jak by jsi toto utkání popsal?
"Po první třetině jsme byli hodně dole, ale o první přestávce nás kouč vyhecoval k takovému výkonu, který pak v závěrečném dějství vedl k vítězství".

Překvapil Tě soupeř něčím?
"V první třetině rychlostí a perfektně sehranými přesilovkami."

Tři góly v takle důležitém utkání, vzpomeneš si na ně?
"První moje branka byla na 2:3, kdy Milan Skyba střílel od modré a střelu zblokoval soupeř. Odražený balon se dostal ke mě, vystřelil jsem a padlo to tam. Druhou branku jsem dal při přesilové hře. Martin Konvička nahazoval na branku a míček se odrazil do prostoru, kam jsem po nacvičeném signálu sbíhal. A třetí gól jsem musel dát, jelikož byl do prázdné branky. Luděk Hradecký zavezl míček míček do útočného pásma a předložil jej k zakončení do prázdné branky."

Dnes večer Vás ještě čekají rakušané
"Musíme hrát od začátku naši hru, tak aby se dnešní vstup neopakoval a my si vítězstvím pojistili zítřejší finále."

Rozhovor s trenérem Davidem Kunou:

Takový zápas se nevidí každý den, jak jste ho viděl vy ze střídačky?
"Bylo to jako noc a den, když na začátku jsem si připadal jako u uplně jiného týmu než, který nastoupil včera proti Slovensku. Ale na druhou stranu musím před hráči smeknout, jakým způsobem se nám podařilo dostat zpátky do utkání a nakonec jej i otočit v náš prospěch."

Myslím si, že si nikdo nemohl nevšimnout proměny týmu po první přestávce. Prozradíte něco co se odehrálo v kabině?
"Je evidentní, že jsme museli promluvit hráčům do duše a pokusit se něco udělat s nimi hlavně po psychické stránce. Jedním z impulsů byla změna na postu brankáře, což se nakonec ukázalo jako dobrý tah, ale konkrétnější bych raději nebyl, protože některé věci musí zůstat raději v kabině (smích)."

Jak byste zatím zhodnotil dosavadní průběh turnaje?
"Po úvodních organizačních zmatcích, hlavně s ubytováním, se vše ostatní vyvíjí dle našich představ. A pokud se jedná o sportovní stránku, tak jsem velice příjemně překvapen hrou Švýcarska a celkovou vyrovnaností turnaje o čemž vypovídá i dopolední remízový duel Slovenska s Rakouskem. Na turnaji už prostě není mužstvo, které by se dalo jakkoliv podcenit a kde by vítězství spadlo samo do klína. Jediné co mne straší pro další vývoj turnaje, tak jsou drobné šrámy některých našich klíčových hráčů. Ale věřím, že na večerní utkání proti Rakousku budeme dobře připraveni a nic nepodceníme."

Vzkazy reprezentaci můžete posílat na repreu18@seznam.cz.