Reprezentace

U18 - Osmnáctka si bez větších potíží dokráčela pro bronzové medaile

MS Zvolen - Průměrný výkon českého týmu stačil na zisk bronzových medailí. Se Zvolenem se loučí v pořadí druhou výhrou nad Švýcary Mistrem světa se stala Kanada, která ve finále porazila Slovensko 5:2.

Česká republika – Švýcarsko 5:2 (1:0, 3:1,1:1)

Branky: 0:58 Fiala (Bezděk), 18:48 Blecha (Poláček, Voleský), 22:09 Kruček (Bílý, Fiala), 29:26 Votava (Kubeček) 44:27 Poláček (Voleský, Lux) – 20:47 Fenk (Jenni), 44:57 Roethlisberger (Wigger)

Zklamání z neúčasti ve finále bylo na českých hokejbalistech patrné a mužstvo se v souboji o bronz potýkalo především s vlastní motivací. I tak ale začal zápas velmi dobře. Již v 58. vteřině rozvlnil síť David Fiala. Územní převaha Čechů byla jednoznačná, ale v koncovce se hráčům nedařilo. Další góly tak na sebe nechaly čekat až do druhé třetiny. Vladimír Blecha po pohledné kombinaci zvýšil na 2-0. Pak se ke slovu v přesilovce dostali Švýcaři a snížili. Češi ale odmítli dát soupeři naději na jiný výsledek a to potvrdili i góly,které vstřelili Jiří Kruček a Jan Votava.

Poslední českou branku tohoto výběru na turnaji vstřelil půl minuty před koncem z prostoru mezi kruhy Josef Poláček po nápadité přihrávce Bílého. Švýcaři ještě tři vteřiny před závěrečným hvizdem korigovali výsledek.