Reprezentace

U18 - Porážka osmnáctky odsunula tým do boje o 3. místo

MS Zvolen - Přesto, že český tým měl utkání dobře rozehrané a v polovině utkání vedl, slovenskému ataku neodolal a zítra se utká se Švýcary v souboji o 3. místo

Česká republika – Slovensko 3:6 (1:1, 1:2, 1:2)

Branky: 6:40 Cempírek (Bezděk) PP, 17:09 Kubeček (Soukup), 32:08 Merta (Lux) – 14:27 Obuch (Šuluc), 22:14 Maier (Mitter, Pánik), 31:23 Pánik (Šišmič) PP, 33:08 Maier (Pánik), 38:20 Pánik (Belianský)

Utkání v němž musela česká reprezentace zvítězit aby se probojovala do finále začal oboustranně opatrně. Naši hráči vsadili na precizní obranou práci. Slovensko mělo míček častěji na svých holích ale dobře pracující obrana soupeře do vyložených šancí nepouštěla. A byli to Češi, kteří se ujali vedení. Tomáš Hák po krátké výměně míčku s Bezděkem propálil od modré slovenského brankáře. Ve čtrnácté minutě mělo mužstvo další početní výhodu, tentokráte 4-3. Přesilovkové střely ale byli ukvapené a nepřesné. Půl minuty před odchodem do šaten zčistajasna udeřilo na opačné straně. Téměř na polovině hřiště se k míčku dostal Obuch a střelou po zemi prostřelil vše co stálo v cestě a vyrovnal.

Na začátku druhé části nejprve Bezděk vytahoval míček téměř z brankové čáry avšak za krátký okamžik uplatnil pohotovost a důraz Lukáš Soukup a strhl vedení na stranu Česka. V polovině utkání Slováci opět vyrovnali a i zde rozhodl důraz před brankou Jiřího Žežulíka. A za třináct vteřin se soupeř ujal vedení. Do českého obraného pásma se vřítili dva Slováci a situaci dva na jednoho provedli bezchybně. Radost z branky však jeden z hráčů přehnal a putoval na trestnou lavici. O půl minuty později ho následoval další spoluhráč. V následné přesilovce 5-3 našel Bezděk mezi kruhy Poláčka, který prostřelil Belianského, ale branka nebyla uznána pro postavení hráče v brankovišti. Chvilku nato trefil Hák pouze levou tyč…

Na konci druhé třetiny, kdy začala atmosféra na hřišti houstnout nabídli Češi dvojnásobnou přesilovku svému rivalovi. Dvě vteřiny před jejím koncem nejlepší hráč utkání Pánik propaluje Žežulíka. Nedlouho poté ale oživuje české šance Jakub Merta, který při hře 4-4 snižuje na rozdíl branky. Proti možnému dramatu byl slovenský hokejový reprezentant Pánik, který naservíroval míček spoluhráči tak, že nešlo ani netrefit odkrytou branku. A Richard Pánik potvrdil po úspěšně proměněném brejku necelých sedm minut před koncem postup Slovenska do finále. Česká osmnáctka bude hrát zítra odpoledne o bronzové medaile se Švýcarskem.