Reprezentace

U18 - Rovněž osmnáctka Švýcary porazila, zlomový duel ji čeká zítra

MS Zvolen - Stejně jako reprezentace do šestnácti let tak i česká osmnáctka porazila soupeře ze Švýcarska a to 5:0. Při situaci, kdy v předchozím utkání Slovensko hrálo s Kanadou nerozhodně 3:3 je pro postup do nedělního finále nutné slovenský tým zítra porazit.

V případě remízy či porážky zbyde na náš celek pouze utkání o bronz.

Švýcarsko – Česká republika 0:5 (0:1,0:2,0:2)

Branky: 14:55 Lux (Kubeček, Votava), 17:03 Fiala (Blecha, Bezděk) PP, 18:50 Soukup (Hák) PP, 37:49 Bezděk (Hák), 41:53 Poláček (Hradecký, Bílý)

Také utkání českého výběru U18 proti švýcarským vrstevníkům dopadlo podle očekávání. Naše mužstvo zvítězilo bez potíží 5:0. V první třetině se reprezentanti helvétského kříže dlouho úspěšně bránili a drželi bezbrankový stav bezmála do konce této části. Do kabin se ale odcházelo s jednobrankovým vedením Česka. Ondřej Lux pouhých pět vteřin před koncem přetavil spolupráci s Kubečkem a Votavou v úvodní branku zápasu.

Další branky přišly pár minut po změně stran. Švýcaři totiž začali faulovat a jejich vyloučení český tým trestal. Na dva nula zvýšil v přesilovce 5-4 na začátku osmnácté minutě David Fiala. Téměř vzápětí dvojnásobnou početní převahu zužitkoval Lukáš Soukup. Další přesilovky naši hráči nevyužili a tak po dvou třetinách byl stav na ukazateli skóre 3-0.

Naši hráči se k efektivní přesilovkové hře znovu vrátili v závěrečné části. V její polovině prostřelil Suhnera Michal Bezděk. Tři minuty před koncem utkání přidal pátý gól Josef Poláček. Příjemným počinem je udržení čistého konta brankáře Petra Mikla.