Reprezentace

U18 - Porážka od Kanady smazána, osmnáctka porazila Rakousko

MS Zvolen - Stejně jako U16, rovněž reprezentace do osmnácti let změřila dnes síly s Rakouskem a stejně jako její mladší kolegové dokázala jasně zvítězit. Začátek utkání nebyl zdaleka jednoznačný, závěr však našim reprezentantům vyšel.

Velmi dobré výkony zatím předvádí na šampionátu domácí Slovensko, které po včerejší vysoké výhře porazilo dnes 7:0 Švýcarsko a je dosud bez inkasované branky na čele tabulky. Od 20:00 je na programu ještě jeden duel Kanada - Švýcarsko.

Rakousko – Česká republika 1:7 (1:2,0:3,0:2)

Branky: 14. Kircher (Grunwald) – 5. Kalina (Soukup), 8. Soukup (Fiala, Hák), 22. Karda (Dittmann), 25. Voleský, 26. Voleský (Karda), 37. Kruček (Fiala), 45. Hák

Středeční vysoká prohra s Kanadou byla na mužstvu znát i proti jednoznačně slabšímu Rakousku. Hra českého týmu byla v první třetině bez potřebného pohybu a především střelby podpořené důrazem před rakouským gólmanem. Naši hokejbalisté se sice v čase 4:28 ujali vedení zásluhou Jana Kaliny a o tři minuty později předal další branku Lukáš Soukup. Avšak namísto budování včera ztraceného sebevědomí a klidu na hokejkách však hráči dovolili minutu a půl před koncem úvodní části Rakousku snížit na 1-2.

Teprve důrazná přestávková domluva trenéra Macka přinesla postupnou změnu předváděné hry. Hráči začali více střílet, lépe se na hřišti pohybovat a střílet i potřebné branky. Třetí gól z hole Zdeňka Kardy padla po důrazné hře v brankovišti soupeře. Další střelecký úspěch českého družstva zaznamenal povedenou střelou z prostoru kruhů Martin Voleský. Ten samý hráč ještě za necelé dvě minuty dokázal překonat Wurzera v brance Rakouska dokonce ve vlastním oslabení.

Ve třetí třetině připravila náš výběr o výraznější výhru častější vyloučení. Tým se musel dvakrát bránit dvojnásobné početní převaze soupeře. Přesto Češi přidali po parádně vyhrané buly a umístěné střele Jiřího Kručka šestou branku. Uzavření brankového účtu utkání si nechali hráči na samotný závěr. Při přesilovce 5-4 se v poslední vteřině zápasu střelecky prosadil Tomáš Hák.