Reprezentace

Nominace U18 na MS Zvolen 2008

Repre U18 – V České Třebové proběhlo o víkendu 24.-25.5.2008 nominační soustředění reprezentace do 18ti let pro MS ve slovenském Zvolenu. Hráči absolvovali tréninkové jednotky v pátek a v neděli. Sobotní pobyt na hřišti vyplnili dvě utkání s výběrem Letohradu.

V prvním utkání reprezentační výběr podlehl 3 : 5, týmu který byl naplněn i hráči zvučných jmen jako Kormunda, Kubeš, Friml či Hnízdil.

Ale v druhém mladící neúnavně koučovaní trenérem Mackem na soupeře vlítli hned od úvodního vhazování a zajistili si vedení 3 : 0. To soupeř začal snižovat, ale hráči ve žlutých dresech s logem ČMHbS udrželi tříbrankové vedení až do konce zápasu 6 : 3.

V předem domluvených samostatných nájezdech ovšem jednoznačně kralovali střelci z letohradského výběru. Po zápase trenér Macko poznamenal : „Utkání splnilo svůj účel, děkuji soupeři, že k utkáním přistoupil opovědně dle našich požadavků a především, že nedošlo ke zbytečným zraněním. Hodně mi to pomohlo k uzavření nominace pro MS“

V závěrečném hodnocení se trenér Macko netajil jasným cílem – „vybojovat zlaté medaile pro Českou republiku“ i přestože si je vědom, že neodjíždí na ME, ale na historicky první MS v této kategorii. Kvalitním výsledkům podřídí vše během závěrečné přípravě v Brně i ve Zvolenu.

Po nedělním tréninku byla dle původního plánu nominace na MS uzavřena, kde se hned v úvodním utkání výběr U18 střetne s neznámou Kanadou

Konečná nominace Reprezentace ČR U18 na MS: brankáři:

Žežulík Jiří (SK Ďáblové Praha), Tomáš Martin (SK Spectrum Praga), Mikl Petr (SK Pedagog České Budějovice)

Necestující náhradník : Větrovský Tomáš (HBC Škoda Plzeň),

obránci:

Hák Tomáš, Blecha Vladimír (oba SK OEZ Testa Letohrad), Zahradník Lukáš (HBC Pento Most), Dittmann Lukáš, Pilch Vojtěch (oba HBC Intevo Karviná), Bílý Jan (HBC DDM Alfa Pardubice), Zacharda Jakub, Bezděk Michal (oba HBC Škoda Plzeň)

Necestující náhradník : Sirůček Martin ( TJ HBC KEB Kladno)

útočníci:

Merta Jakub (HBC DDM Alfa Pardubice), Voleský Martin (TJ Lokomotiva Česká Třebová), Karda Zdeněk, Poláček Josef (oba HBC Pento Most), Kruček Jiří, Hradecký Luděk (oba HC Kert Park Praha), Lux Ondřej (SK OEZ Testa Letohrad), Fiala David(SK Jihlava), Soukup Lukáš (Elba Franklin Ústí nad Labem), Votava Jan (HBC Škoda Plzeň), Kubeček Michal (TJ HSK Sokol Náchod), Kalina Jan (TJ Snack Dobřany)

Necestující náhradník : Rozemberk David (HC Kert Park Praha)

Trenéři upozorňují všechny pozvané hráče, aby se udržovali v dobré fyzické kondici, ale vyhnuli se možnostem jakéhokoliv zranění (baráže, turnaje, fotbálky apod.), což by znamenalo vyřazení z nominace.

Během tohoto týdne obdrží hráči na nahlášené kontaktní emailové adresy, potřebné informace k závěrečné přípravě v Brně (zahájení v neděli 1.6.2008 v 11.00 v hale Rondo) a MS ve Zvolenu (odjezd z Brna v úterý odpoledne cca 16 hodin)