Reprezentace

Hokejbalová reprezentace U18 se chystá na MS!

Repre U18 - Hokejbalisté do 18 let se letos poprvé zúčastní ve Zvoleně MS. Poprvé v téhle věkové kategorii budou moci evropské týmy poměřit síly se zámořím.

V posledních letech ve všech kategoriích dominující Kanada, přijede na horkou slovenskou půdu s chutí sesadit šestinásobné Mistry Evropy z České republiky z trůnu. Překazit jim tento plán a pokusit se i posedmé v řadě zvítězit, zamýšlí realizační tým pod vedením Tomáše Macka. „Přestože nás čeká bezesporu nejtěžší šampionát, kdy kromě Kanady bude velice silné domácí Slovensko, nemůže náš tým mít jiný cíl než opět vyhrát. Je moc těžké neustále jen vítězit, v minulosti jsme již několikrát měli i pořádný kus štěstí, ale pokud odvede každý člen týmu pro úspěch maximum, věřím, že to opět dokážeme“, říká sebevědomě hlavní trenér.

Třetí akcí v letošní sezoně bude soustředění ve Východních Čechách, které se uskuteční během prodlouženého víkendu 23. – 25. května. V České Třebové „ a všechny konkrétní podrobnosti všem pozvaným hráčům pošleme o víkendu společně s přihláškou“, říká vedoucí mužstva Jaroslav Badzik a dodává: „V rámci soustředění plánujeme sehrát tři utkání s kvalitními mužskými celky, které by podle přání trenérů měli ještě před samotným MS odhalit co nejvíce nedostatků, abychom na nich ještě mohli včas zapracovat“.

Trenéři na akci pozvou 27 hráčů do pole a 4 brankáře. „Během sezóny jsme prověřili široký okruh potencionálních reprezentantů. Vybrané hráče jsme průběžně sledovali jak v soutěžích a turnajích, tak především na reprezentačních akcích. Věřím, že se nám podařilo vybrat morálně, tak herně kvalitní hráče, z kterých se nám podaří vytvořit silný a kompaktní národní tým.“, doplňuje asistent trenéra Miroslav Vlach.

Po tomto třetím soustředění trenéři slíbili uzavření a zveřejnění konečné nominace pro MS.

Nominace:

brankáři:
Žežulík Jiří (SK Ďáblové Praha), Větrovský Tomáš (HBC Škoda Plzeň), Tomáš Martin (SK Spectrum Praga), Mikl Petr (SK Pedagog České Budějovice)

obránci:
Hák Tomáš, Blecha Vladimír (oba SK OEZ Testa Letohrad), Walter Radek, Zahradník Lukáš (oba HBC Pento Most), Dittmann Lukáš, Pilch Vojtěch (oba HBC Intevo Karviná), Sirůček Martin ( TJ HBC KEB Kladno), Mokříž Jakub, Bílý Jan (oba HBC DDM Alfa Pardubice), Zacharda Jakub, Bezděk Michal (oba HBC Škoda Plzeň)

útočníci:
Merta Jakub (HBC DDM Alfa Pardubice), Voleský Martin (TJ Lokomotiva Česká Třebová), Kozlík Petr (HC Jestřábi Přelouč), Karda Zdeněk, Poláček Josef (oba HBC Pento Most), Rozemberk David, Kruček Jiří, Hradecký Luděk (všichni HC Kert Park Praha), Lux Ondřej, (SK OEZ Testa Letohrad), Fiala David, Střecha Jan (oba SK Jihlava), Soukup Lukáš (Elba Franklin Ústí nad Labem), Votava Jan (HBC Škoda Plzeň), Kubeček Michal (TJ HSK Sokol Náchod), Kalina Jan (TJ Snack Dobřany), Šorel Jan (HBC Habešovna Gladiators)

Trenéři upozorňují všechny pozvané hráče, aby se udržovali v dobré fyzické kondici a hokejbalové praxi, přestože je u mnohých z nich již po sezoně. Jejich špatná forma by měla za následek vyřazení z nominace pro MS.