Reprezentace

Osmnáctka se poprvé sešla v Mostě, trenéři prověřili padesátku hráčů

Most - První kemp reprezentačního výběru U18 proběhl o minulém víkendu v mostecké hale netradičních sportů. Na akci se s nově složeným realizačním týmem sešla necelá padesátka nominovaných hráčů z celé republiky.

Pro hokejbal.cz vyhodnotil soustředění nejdříve hlavní trenér Tomáš Macko a následně i nový člen realizačního týmu asistent Miroslav Vlach.

Trenér Macko vyhodnotil kemp takto : „Během tří dnů jsme měli dostatek času hráče poznat jak po hokejbalové, tak osobní stránce. Rovněž jsme měli možnost seznámit se s tím, jak hráči pracují ve svých mateřských klubech a tudíž jakou mají šanci na sobě dále pracovat a zlepšovat se. Tohle všechno se projeví při jejich hodnocení. Domnívám se, že pro začátek jsme získali spoustu objektivních informací. S přístupem a výkony jednotlivých hráčů jsem byl velmi spokojen. Stejně tak i s organizací soustředění a zázemím, které nám poskytla mostecká hala a místní personál.“

A jak viděl své první reprezentační soustředění asistent Miroslav Vlach : „Z mého pohledu realizační tým šlapal na plný plyn od první minuty. Zkušenosti Tomáše Macka a Jardy Badzika z dlouholetého působení u mládežnických reprezentačních týmů jsou znatelné a oba dva mi premiéru na reprezentační akci velmi usnadnili. Na hřišti i mimo něj působí sehraným dojmem a jsem rád, že s nimi mohu spolupracovat.

Během jednotlivých tréninkových jednotek docházelo k postupné selekci potencionálních reprezentantů na základě předváděných výkonů a v neděli před polednem již bylo v podstatě jasno“.

Hned na začátku nového roku 2008 na realizační tým i další hráče čekají regionální kempy, které mají stejný cíl jako právě skončený kemp - poznávání, mapování a hodnocení doposud neobjevených hráčů. Kluby, které se z různých důvodů dosud neozvaly a své hráče nedoporučili, budou mít novou příležitost tak učinit do 6. ledna na e-mail: repreu18@hokejbal.cz.