CROSSDOCK Extraliga

Přijde změna? Chceme v týmu už jen vítězné typy, plánuje po nepovedené sezoně Kadlec

Sice alespoň pět zápasů, ale konec hned ve čtvrtfinále. Kladenští hokejbalisté byli opět favority na finále CROSSDOCK Extraligy, po něm však po základní části druzí Středočeši letos ani trochu nesahali

Trenére, Kladno letos vypadlo z play off skoro nejrychlejší možnou cestou, proč se tak stalo?

Je to pro nás i po sezoně velké zklamání, ale Hradec nám to postupem čtvrtfinále spočítal za celé jaro. My jsme nehráli vůbec to, co jsme chtěli, což bylo vidět i na našich výsledcích. V play off jsem za stavu 2:0 přestali najednou hrát, soupeř doma dokázal sérii vyrovnat a v pátém zápasem, navíc u nás doma, už to Hradec jenom dovršil a zaslouženě nás za ty poslední tři zápasy vyřadil.

Co se tedy během jara dělo, že už Kladno nebylo takovým strašákem pro obrany soupeřů?

Nad tím jsme přemýšleli všichni v trenérském týmu, nějakou analýzu jsme si udělali a podle toho teď budeme postupovat dál. Musíme podstatně změnit hlavně náš přístup! Tohle všechno je o hlavách, nemůžeme si přeci myslet, že pro nás základní část nic neznamená a všechno důležité se odehraje až během play off… Celá sezona je dlouhá, a pokud chceme, aby byla co nejdelší, musíme začít svědomitě už od zápasů v základní části.

Na druhou stranu, sezonu vám ukončila především legendární hradecká dvojice Jan Bacovský s Petrem Novákem, chyběli vám podobně rozdíloví hráči?

Souhlasím, tyhle dvě hokejbalové legendy, mistři, dokázali celý tým nastartovat a strhnout. My jsme skutečně letos nějaké rozdílové hráče neměli, individualita byla na straně Hradce, co mnohdy zápasy rozhodovala. My jsme tahouny neměli, zato Bacovský s Novákem předvedli, co to znamená tuhle roli v play off sehrát.

Věděli jste, jak je bránit, jak všechno sehrávají, ale stále jste je nedokázali eliminovat. Proč?

Samozřejmě jsme se na ně připravovali, ale nedávali jsme na ně nějaké speciální lajny, to zase ne. Chtěli jsme jenom, aby se na ně vždycky naši hráči co nejvíce soustředili a nenechali je hrát jejich, pro nás dobře známou, hru. Jenomže pokyny hráči neplnili, sám jsem z toho byl zklamaný, že se nám je pořád nedařilo dostatečně bránit.

Chceme pracovat s hráči, kteří mají hlad po úspěchu

Mohla však série na pět zápasů přinést zkušenosti pro mladé hráče, kteří jsou u vás, i u Hradeckých, ve velkém množství?

Určitě, to jednoznačně. Mladí hráči se nejlépe učí přímo na hřišti, a tahle sérii to přinesla.

Paradoxně musela rozhodnout až samostatná střílení, ve kterých Piráti ten rozhodující pátý zápas urvali na svoji stranu. Nechtěl byste raději, aby se v takovýchto duelech hrálo až do rozhodnutí a nerozhodovala naopak dovednostní soutěž?

Je to takto nastavené v pravidlech, já si ale myslím, že by se skutečně mělo ve všech sportech hrát až do rozhodnutí, jelikož nájezdy už jsou loterie. Já to ale neovlivním, od toho jsou tu jiní, my jsme dovednostní soutěže nezvládli a dopadlo to tak, jak to dopadlo. Sezonu jsme si ale nepokazili tímto jedním zápasem, to bylo skutečně už od začátku jara a přístupu k zápasům.

Přijdou tedy teď zásadní hráčské změny?

Nevím, jestli zásadní, ale udělali jsme si analýzu a podle té se teď budeme před začátkem přípravy řídit. My chceme pracovat s hráči, kteří mají hlad po úspěchu, chceme tady kluky, kteří od toho půjdou od prvního zápasu v základní části, ne až během play off. Chceme, aby mužstvo pracovalo od září naplno, a abychom v něm viděli pouze vítězné typy, ne ty, kteří si jdou jenom zahrát hokejbal.