CROSSDOCK Extraliga

První Slovák, který vyhrál extraligu. Titul je v našich rukou zaslouženě, má jasno Dejneka

Do roka a do týdne! Přesně 10.6.2017 oslavil Radovan Dejneka v dresu slovenských hokejbalistů v Pardubicích titul mistra světa.

Poctivě jsme makali a vyplatilo se

Radovan Dejneka je prvním slovenským hráčem, který kdy dokázal vyhrát českou extraligu. Jak to zní?

Krásně. Pocity jsou naprosto úžasné, protože jsem se konečně dočkal klubového úspěchu. Na Slovensku jsem vždy skončil druhý nebo třetí a věděl jsem, že se to dostaví. Makali jsme naplno celou sezonu, udělali jsme vše pro to, aby se nám podařilo získat titul. Poctivě jsme trénovali, každý trénink jsem jezdil sedmdesát kilometrů a vyplatilo se to. Tento pocit opravdu stojí za to.

Jak náročná byla finálová série po fyzické stránce?

Hodně, musím však hlavně dát klobouk dolů před Pardubicemi. Hrály fantastický hokejbal. Jejich první lajna ve složení Bílý, Březina a Vlasák hrála neskutečně všechny zápasy. Bylo to velmi vyrovnané finále, které rozhodlo to, že my jsme, na rozdíl od soupeře, měli tři vyrovnané lajny. Pardubice měly jednu nebo jednu a půl a v tom jsme je přehráli. Byla to ale krásná série. Klobouk dolů před koučem soupeře Jiřím Mašíkem za taktiku, kterou zvolili. Platila na nás, ale díky Bohu jsme to dokázali zvládnout.

V mých očích se celá série lámala během čtvrtého zápasu, kdy Kert Park dokázal na mečbol Pardubic odpovědět na jejich hřišti opravdu razantně. Souhlasíte?

V tu dobu jsme měli nůž na krku a věděli jsme, že není cesty zpět. Buď vyhrajeme, nebo to pro nás znamená konec sezony. Zvládli jsme to úžasně. Ukázalo se, že máme super partu, že náš kolektiv má velkou sílu. Titul v našich rukou je zasloužený a po právu zůstal na Lužinách.

Před rokem mistr světa, teď mohu slavit znovu

Pro vás osobně to byl velmi výživný rok. V květnu loňského roku zlato na mistrovství světa, letos titul v CROSSDOCK Extralize hokejbalu..

Pocity se ani nedají popsat. Dva roky po sobě se mi podařilo vyhrát nejdůležitější trofeje. Děkuji za to Bohu, dále také celé svojí rodině a přítelkyni, která mě podporovala. Je to rok od mistrovství světa a stálo to za to. Přesně před rokem jsme slavili titul mistrů světa a teď slavíme znovu. Jsem neskutečně šťastný.

Máte už představu, co vás čeká v následující sezoně?

Určitě zůstávám v Kert Parku. Mám tu výbornou práci, přítelkyně zde studuje a já zde chci nadále vítězit.

Dalším nesmírně lákavým cílem pro vás bude světový šampionát, který se koná již za rok právě na Slovensku..

Zní to opravdu zajímavě. Musím to hlavně skloubit a dohodnout s koučem národního týmu. Pokud se dostanu do nominace, rozhodně chci jezdit na reprezentační srazy. Reprezentovat Slovensko je pro mě velká čest, jsem srdcem Slovák. Doufám, že dostanu šanci zahrát si v národním dresu před slovenskými fanoušky.