CROSSDOCK Extraliga

Kdo ovládne souboj o krále střelců? Fejfar odráží atak Bílého a Česáka

Finálové rozuzlení tajenky o mistra České republiky je tady! 5. rozhodující finálové utkání play off CROSSDOCK Extraligy vypukne dnes v sobotu 16.6. úderem 16:00 v Praze na Lužinách.

I když se v posledních dvou finálový duelech docela zasekl, i tak si vypracoval přes celé play off rapidní náskok na čele kanadského bodování a s klidnou duší klidně můžeme říci, že se jedná o nejužitečnějšího hráče vyřazovacích bojů. O kom je řeč? Odpověď nemusíme hledat dlouho. Jan Bílý se v jedenácti zápasech osmkrát radoval ze vstřelené branky a třináctkrát přesně nahrával na gól svým souputníkům. Celkově tak posbíral 21 kanadských bodů. Druhý Martin Kruček získal z deseti duelů play off 14 bodů za pět tref do černého a devět asistencí.

V elitní desítce kanadského bodování se drží ale i ostatní neméně platní hráči pro své týmy, jako je například servítky si za žádných okolností neberoucí kapitán Autoskla Ondřej Březina, jemuž patří třetí pozice se ziskem 14 kanadských bodů. Útočný tahoun Kert Parku Dalimil Zvonek se pyšní dvanácti asistencemi, což je po Janu Bílém nejvíce ze všech hráčů, co bojovali či stále bojují o titul extraligového mistra. Tomáš Fejfar je sice v kanadském bodování „až“ na 5. místě, avšak vstřelil nejvíce gólů! Nejproduktivnějším obráncem je stále Petr Filip z Pardubic, jehož vyrovnaná bilance za 6 branek a 6 nahrávek budí velký respekt.

Poslední slovo jistě neřekl ani mladý talentovaný útočník Josef Česák bojující v dresu pardubického Autoskla, který se ve finálové sérii dost rozparádil a je pouze o jednu trefu za útočníkem pražské družina Tomášem Fejfarem. Mezi gólmany pak až do konce sezony bude na vrcholu statistik vyčnívat Petr Mikl, který v deseti zápasech obdržel v průměru 1,50 branek za jedno utkání a procentuální úspěšnost zákroků vyšponoval na 94,02%. Jeho finálový oponent David Stárek pouštěl v 11 duelech 2,73 gólů za utkání a procentuální úspěšnost zákroků činí 90,54%.

Sledujte utkání živě na webu České televize -> ZDE!

Sledujte utkání živě na Onlajnech -> ZDE!