CROSSDOCK Extraliga

Finálové tipy: Kert Park naváže na čtvrtý zápas a titul zůstane na Lužinách!

Poslední zápas sezony je tu, není se na co šetřit, hraje se o všechno! V 16 hodin v sobotu 16.6.2018 bude vhozeno úvodní buly pátého finálového utkání play off CROSSDOCK Extraligy hokejbalu mezi HC Kert Park Praha a HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice.

HC Kert Park Praha (1.) vs. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice (5.)

Pavel Schröfel (šéfredaktor hokejbal.cz): Myslím si, že páté finále vyhraje domácí Kert Park Praha, který naváže na poslední utkání, kde jasně dominoval. Bude to o první vstřelené brance.

Lukáš Soukup (útočník Elba DDM Ústí nad Labem): Bude se jednat o vyrovnané utkání, které bude rozhodovat každá maličkost. Myslím si, že se klidně může rozhodnout až v prodloužení, vítěze tipnout nedokážu.

Petr Kráčina (brankář HBC Plzeň): Rozhodující zápas bude opatrný, nikdo nebude chtít udělat chybu. Utkání se bude lámat ve druhé třetině, kdy Kert Park vstřelí dvě branky. Pardubice ve třetí části už jen sníží a titul obhájí Kert Park.

David Halbrštát (kapitán SK Hokejbal Letohrad): Mírným favoritem je pro mě Kert Park, který ve čtvrtém zápase působil klidným a jistým dojmem. Pardubice ho ale dokázaly dvakrát porazit svou bojovností a obětavostí. Je to tak 60 na 40 pro Kert Park, který podle mě oslaví druhý titul v řadě.

Leoš Gerlich (brankář HBC Rakovník): Vzhledem k velké útočné síle, domácímu prostředí a zkušenému kádru si myslím, že páté finále vyhraje domácí Park, i přesto, že by mohl být pod větším tlakem a očekáváním. Pardubice hrají velice sympaticky a mohou pouze získat, což myslím v tom nejlepším, ale podle mě to stačit nebude. Pokud tedy první pardubická letka nedá v první třetině pět gólů a David Stárek "nezavře" bránu a klíče pečlivě uschová (směje se).

Filip Červinka (webeditor hokejbal.cz a asistent trenéra SK Hokejbal Letohrad): To, co předvedl Kert Park ve čtvrtém utkání bylo fantastické. Od rozcvičky po poslední hvizd rozhodčích bylo vidět, jak jsou hráči z Lužin na zápas vyhecovaní a precizně připraveni. Pardubice hodně sázejí na jednu lajnu, právě v onom čtvrtém utkání mi přišlo, že jí došly baterky po sobotním náročném duelu. Elitní lajna Autoskla sice opět nabrala přes týden síly, avšak Kert Park už ví jak na ni hrát a ve prospěch Pražanů nakonec rozhodne jejich komplexnější tým a domácí bouřlivé prostředí. Bude to vyrovnaný boj, ale přeci jenom si myslím, že se misky vah o kousek více nakloní ke Kert Parku, jenž tak titul obhájí.

Tip redakce hokejbal.cz: Rozhodující bitva, ve které nelze tipnout vítěze. Stát se může cokoliv, rozhodovat bude každý detail a vůbec bychom se nemohli divit, kdyby se hrálo více než 45 minut. V daleko větší psychické pohodě je tým Kert Parku, který je připraven oslavit mistrovský titul před vlastními fanoušky. Ve čtvrtém utkání totiž znovu získal svůj pověstný klid v zakončení a poprvé v sérii zvítězil výraznějším rozdílem. Mašíkovi svěřenci ale rozhodně nepoleví a svoji psychickou silou budou vzdorovat. Přece jen se přikláníme na stranu zkušeností, titul zůstane na Lužinách!