CROSSDOCK Extraliga

Nic není rozhodnuto! Pardubice finálový mečbol nevyužily, Kert Park pálil ostrými

Už v neděli v podvečer mohl být na světě nový mistr CROSSDOCK Extraligy pro sezonu 2017/18. Pardubický celek si totiž v sobotním třetím finálovém zápase vybojoval mečbol, který si však Pražané vůbec nepřipouštěli a čtvrtý zápas v sérii bezpečně ovládli.

Aktivní hosté šli do vedení

Hned první vteřina první třetiny přinesla jasný důkaz o tom, že to bude opět zápas nahoru dolů s velkým nadpisem ofenzivní. Především Kert Park totiž začal hodně nebezpečně a tlačil se neustále před branku, zanedlouho se ale přidal i domácí tým. Jenomže už ve třetí minutě prohrával, hostující Danko totiž oběhl branku a bekhendem šikovně překvapil na bližší tyči Stárka.

Domácí pak také dostali příležitosti na skórování, po skvělé souhře ale Česák našel pouze lapačku brankáře Mikla. Když pak na druhé straně svoje samostatné sólo nevyužil Suda, a naopak pardubický Březina neskóroval z pozice před brankářem, šlo se do kabin za jednobrankového vedení Kert Parku.

Ofenzivní mašina se rozjela a nezastavovala

Na druhou část zápasu by v Pardubicích nejraději rychle zapomněli, díky druhé periodě se totiž hosté mohli radovat z vyrovnání série, jelikož právě v prostřední části padly rozhodující branky. Na dvoubrankový trhák poslal Lužinské při dvojnásobné početní výhodě Martin Kruček, chvíli na to si s míčkem na hokejce od mantinelu vyběhl Zvonek a už bylo prakticky rozhodnuto.

A probíhající minuty patřily i nadále jednoznačně hostům, důkazem toho je i to, když stál Martin Pala ve správný čas a na správném místě, bezpečně dorazil míček do branky a naděje Pardubic už prakticky neexistovala. Bylo to navíc po oddechovém času Autoskla, to tak už svoji hru do druhé sirény nezměnilo.

Rozhodnutá hra už překvapení nepřinesla

Třetí část dlouho slibovala prudký déšť, který ještě alespoň trochu možná mohl zamotat kartami zápasu. První kapky však přišly až v průběhu druhé poloviny třetí periody, Kert Park se navíc bezpečně bránil a sám se ještě vydával do ofenzivních výpadů. I prudká průtrž mračen tak už nic nezměnila, Pardubice sice nečekaně už sedm minut před koncem odvolaly brankáře, jelikož neměly na co čekat, ale málem z toho byl kuriózní gól Mikla přes celé hřiště.

O gól do opuštěné pardubické klece se ale postaral až Martin Kruček, když ve středu hřiště vystihl špatnou přihrávku domácích hráčů a stanovil tak konečný výsledek na 5:0 pro obhájce titulu z Lužin. Třetí červnovou sobotu tak půjde na Lužinách o všechno – hrát se totiž bude pátý rozhodující duel finále CROSSDOCK Extraligy!

------------------------------------------------------------------------------------------------

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice vs. HC Kert Park Praha 0:5 (0:1, 0:3, 0:1)

Stav série: 2:2.

Branky a nahrávky: 3. Danko, 23. Kruček M. (Fejfar), 25. Zvonek, 26. Pala (Suda), 42. Kruček M.

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice: Stárek (Dvořáček) – Filip, Novotný, Mokříž, Zajíček, Urban, Bucek A., Turyna, Mašík, Krejčí – Březina (C), Bílý, Vlasák, Česák, Urbanec, Förstl, Moravec, Staněk, Emmer, Bucek J., Štefka.

HC Kert Park Praha: Mikl (Mroviec) – Blaško, Bureš, Nýdl, Rozenberg, Šperl, Dejneka, Kaucký, Dulava, Plzák – Kruček J., Kruček M. (C), Čejka, Postulka, Zvonek, Wróbel, Fejfar, Suda, Javorka, Pala, Danko.

Rozhodčí: Černý, Olesz.