CROSSDOCK Extraliga

Sluníčko nebo trakaře, je nám to jedno, smál se Vlasák. Ve finále rozhoduje týmovost

Třetí finálové utkání play off CROSSDOCK Extraligy mezi Autosklem-H.A.K. Pardubice a Kert Parkem Praha by se dalo rozdělit na dvě poloviny. Během deštivého počasí jsme sledovali vyrovnanou bitvu, po ustání deště se více vedlo Pardubicím, které si dokráčely pro finálový mečbol.

Srdíčko, týmový duch – faktory, co rozhodují

Pardubičtí hokejbalisté vstupovali do vyřazovacích bojů z pátého místa, přešli v pětizápasové bitvě přes Ústí nad Labem, v semifinále zdolali letohradské jeleny a nyní jsou po dvou výhrách blízko mistrovskému titulu. Parta okolo reprezentačního trenéra Jiřího Mašíka dokázala předvést na Lužinách dva skvělé výkony, díky kterým si domů odvezla nadějný výsledek. A rázem je po třetím utkání k úspěchu mnohem blíže než soupeř.

„Bylo to strašně těžký,“ oddychl si na začátek hodnocení Lukáš Vlasák. „Myslím si, že finále zatím rozhoduje větší chuť, srdíčko, týmový duch. To musí každý vidět – jsme větší tým. To je faktor, který zatím rozhoduje,“ okomentoval důvody finálového obratu Pardubic.

Utkání bylo v úvodu silně ovlivněno nepříznivým počasím. Špatné předpovědi byly očekávány již minulý týden v Praze, osvěžení se hráči „dočkali“ až o týden později. „Nehraje to žádnou roli. Oba týmy jsou na tyto podmínky zvyklé, máme speciální boty a nic to neřeší. Pořád chceme hrát to svoje a je nám jedno, jestli svítí sluníčko nebo padají trakaře,“ odmítá diskuze o počasí Vlasák.

Kert Park nemá co ztratit! Bude Autosklo slavit?

Vítěz základní části z Kert Parku působil až do startu finálové série hodně suverénním dojmem, dobře namazaný stroj se ve finále zasekl. Co je toho příčinou? „Těžko říct. Hrajeme hodně důrazně, zodpovědně zezadu. Podle mě jsou zvyklí rozhodnout zápas vždy v první třetině a zbytek utkání již jen dohrávají. A to jim my nedovolíme, takže pak to mají strašně těžké,“ zamyslel se Lukáš Vlasák, který si v zápase připsal gólovou nahrávku u druhé branky Josefa Česáka.

Situace je jasná. Pardubice vedou 2:1 na zápasy, a pokud v nedělní bitvě zvítězí, budou se moci radovat ze zisku mistrovského titulu. Jak sám Lukáš Vlasák předpovídá, ani zdaleka rozhodnuto není. „Bude to neskutečně náročný zápas. Kert nebude mít co ztratit. Pořád je to favorit a my si to uvědomujeme. Na začátku jsou k vítězství obě mužstva stejně daleko, bude to buď a nebo,“ předpovídá dění ve čtvrtém finále Vlasák.

Jedno je jisté, bude to stát za to! Čtvrté finále startuje v Pardubicích v neděli v 16 hodin!

Sledujte utkání živě na webu České televize -> http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/

Nebo sledujte utkání živě na onlajnech -> ZDE!