CROSSDOCK Extraliga

Pardubice mají mečbol! Domácí vítězství řídil dvougólový Česák

Hokejbalová sezóna se řítí do velkého finiše v obrovském tempu. Třetí finálové utkání v pardubických Polabinách bylo poznamenáno deštěm, přesto přineslo velkou bitvu, ve které si lepší výchozí pozici do nedělního utkání odnesli hráči Pardubic!

Deštivá první třetina přinesla smírný výsledek

Již od úvodního vhazování třetího finále se v Pardubicích spustil velký déšť, který vadil zejména početnému množství příznivců, kteří se v pardubických Polabinách sešli. Domácí fanoušky na správnou vlnu navnadil v sedmé minutě Filip Förstl, jehož prudká rána z levé strany skončila za zády brankáře Mikla. Radost pardubickým příznivcům vydržela pouhé tři minuty, kdy po vhazování Paly prostřelil Stárka slovenský zadák Radovan Dejneka. Jeho gól stanovil první třetinu na skóre vyrovnanou.

Smrtící protiútoky rozhodovaly

O výsledku třetího finálového utkání se tak rozhodovalo především v prostředním dějství. Domácí hráči velmi šikovně spoléhali na rychlé protiútoky, které ve dvou případech přinesly rozhodující náskok. Nejprve si s Miklem v samostatném úniku skvěle poradil mladý Josef Česák, chvíli na to předvedl skvělou akci také Šimon Moravec, jehož parádní zadovka nabídla hladkou branku Emmerovi. Pardubice odskočily do dvoubrankového náskoku, který chtěly před začátkem třetí třetiny udržet.

Nádech Kert Parku potlačen, Pardubice slaví mečbol

Kert Park po pauze na svého soupeře nastoupil zhurta, dokázal dostat Autosklo pod tlak a ve 39. minutě si vysloužil snížení po přesném zakončení Martina Kručka. Když je Pardubicím nejhůře, vytasí zbraň v podobě Josefa Česáka, který druhým gólem v utkání vrátil Autosklu dvoubrankový náskok. Následný pokus Kert Parku při hře bez brankáře skončil pojistkou Jana Bílého přes celé hřiště do prázdné branky a radostí pardubických fanoušků!

Pardubice zvítězily před vlastními fanoušky 5:2 a jsou krok od vítězství v play-off CROSSDOCK Extraligy hokejbalu. Čtvrté finálové utkání se hraje v neděli 10.6. od 16 hodin znovu v pardubických Polabinách.

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice – HC Kert Park Praha 5:2 (1:1, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 7. Förstl (Urbanec, Česák), 24. Česák (Zajíček, Urbanec), 27. Emmer (Moravec, Bucek), 43. Česák (Vlasák, Bílý), 44. Bílý – 10. Dejneka (Pala), 39. Kruček (Fejfar, Wróbel)

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice: Stárek – Filip, Novotný, Mokříž, Zajíček, Urban, A. Bucek, Turyna, Mašík, Krejčí, Březina, Bílý, Vlasák, Česák, Urbanec, Förstl, Moravec, Staněk, Emmer, J. Bucek, Štefka.

HC Kert Park Praha: Mikl – Blaško, Bureš, Rozenberg, Šperl, Dejneka, Kaucký, Dulava, Plzák, J. Kruček, M. Kruček, Čejka, Postulka, Zvonek, Wróbel, Fejfar, Kovář, Suda, Javorka, Pala, Danko.

Stav série: 2:1