CROSSDOCK Extraliga

Tipy: Bitvy na ostří nože rozhodnou maličkosti. Mistra po víkendu nepoznáme!

Klubová hokejbalová sezóna se řítí do svého konce, již o následujícím víkendu můžeme poznat mistra CROSSDOCK Extraligy. Bitva mezi Kert Parkem Praha a Autosklem Pardubice je nesmírně vyrovnaná.

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice (5.) – HC Kert Park Praha (1.)

Jan Donauschachtl (asistent trenéra A-týmu české reprezentace): Očekávám podobný vývoj jako v Praze, Kert Park bude útočit a Pardubice poctivě bránit a spoléhat na přesilovky, v kterých jim ale bude chybět zraněný Bílý. Rozhodovat budou maličkosti a výkony brankářů. Tipovat vítěze nebudu, kvalita je sice na straně Kertu, ale ještě ji v sérii naplno neukázal, na straně Pardubic je bojovnost a vnitřní síla. Sobecky bych si přál, aby série skončila tento víkend, za týden už máme soustředění s U20 a rádi bychom měli celý tým pohromadě.

Jan Hrabica (obránce HBC Hradec Králové 1988): Trochu mě zaskočil výkon favorizovaného Kertu, nicméně to může být i tím, že Pardubice byly takticky hodně dobře připraveny. Můžou být rádi, že doma jednou vyhráli a přijde mi ze strany Kertu, že si myslí, že jim vše spadne do klína. Celý tým kromě Tomáše Wróbela, mi přijde laxní. O nadcházejícím víkendu tipuji, že pokud se Kert Park neprobere, tak osobnosti na straně Pardubic dotáhnou svůj tým ke zlatým medailím. Oni dva hraji sebevědomě a obětavě. Tipuji, že Pardubice zvládnou oba domácí zápasy a vyhrají celou soutěž.

Slavomír Švancar (asistent trenéra A-týmu české reprezentace): Mé tipy během sezony mi moc nevycházely, takže bych se nedivil, kdybych se spletl i nyní (směje se). Už před začátkem série jsem si myslel, že Kert Park své dva domácí zápasy vyhraje, a že Pardubice budou kousat až doma, ale překvapily mě a bylo by nespravedlivé, kdyby za předvedené výkony odjely s Prahy s nulou. Nyní si myslím, že se znovu oba celky rozejdou smírně. Roli tam mohou hrát proměnlivé faktory, neznáme situace z kabin, zda jsou nějací zranění, což je hodně důležité. Přece jen nejsme profesionálové a nahradit hráče jako je Jan Bílý nebo Jan Nýdl je nesmírně těžké. Myslím si, že bude následovat i pátý zápas.

Tomáš Friml (trenér SK Hokejbal Letohrad): Finále je zatím hodně vyrovnané. Kert Park má vždycky dobré vstupy do zápasů, vytvoří si několik šancí, ale soupeře drží výborný David Stárek v brance. Od druhé třetiny byla hra vždy vyrovnaná, Pardubice mají výborně nacvičené přesilovky a ve finále jsou jejich velkou zbraní. Naopak Kertu se v nich zatím příliš nedaří. Zápasy v Pardubicích budou pro Kert hodně těžké, Pardubice doma v play off ještě nevyhrály a navíc budou povzbuzeny výhrou v druhém zápase. Kert Park má však hodně zkušené mužstvo, které se dokáže na podobné zápasy skvěle připravit. Znovu budou rozhodovat přesilovky. Myslím si ale, že se tento víkend o mistrovi nerozhodne a rozhodující bude až páté utkání na Kertu.

Tip redakce: První dva finálové duely přinesly vyrovnané bitvy, které se rozhodovaly zejména v přesilových hrách. A nejinak tomu bude i v Pardubicích. Na Lužinách se v této fázi hry vedlo především východočeským hokejbalistům a je otázka, co trenéři přes týden zvládli na svého soka vymyslet. Jedno je jisté, Kert Park bude muset zabrat, pokud chce pomýšlet na obhajobu mistrovského titulu. A proti rozjetým a sebevědomým Pardubicím to nebude mít vůbec jednoduché. O následujícím víkendu oba celky jednou vyhrají a o týden později si to na férovku rozdají o mistrovský titul.