CROSSDOCK Extraliga

Bílý stále vládne bodování, Fejfar atakuje hranici deseti zásahů a Březina stoupá

Finálová série play off CROSSDOCK Extraligy nabízí nesmírně vyrovnanou bitvu, která je po prvních dvou duelech zaslouženě vyrovnaná 1:1 na zápasy. Pardubický útočník Jan Bílý je stále nejlepším hráčem vyřazovacích bojů a Tomáš Fejfar z Kert Parku se drží na čele ostrostřeleckých statistik.

V prvním finálovém utkání mezi pardubickým Autosklem a pražským Kert Parkem se opět projevila důležitost Jana Bílého pro celek z východních Čech. Rychlostně a technicky zdatný reprezentant přidal do své bohaté sbírky kanadských bodů jeden gól, ve druhém klání byl ale v nepříjemném souboji zraněn a ke slovu se dostal Ondřej Březina a Petr Filip. Kapitán Pardubic Březina je aktuálně na druhém místě kanadského bodování s pětibodovou ztrátou na svého spoluhráče Jana Bílého. Za pardubickým duem se pak nachází trio důležitých plejerů obhájců titulu z Lužin.

Dalimil Zvonek se dělí o primát nejlepšího nahrávače s Janem Bílým, oba nastřádali 12 gólových asistencí s tím, že Zvonkovi stačilo na stejný počet nahrávek devět zápasů, kdežto Bílý jich potřeboval deset. Obránce Petr Filip se rozparádil hlavně ve druhé finálovém klání, v němž k výhře 5:3 přispěl hattrickem a jednou asistencí. Aktuálně se v celém bodování nachází na 6. místě se ziskem 12 kanadských bodů za 6 tref do černého a stejný počet nahrávek svým souputníkům. V elitní desítce individuálních statistik se pak stále drží Jan Bacovský z Hradce Králové a Lukáš Soukup z Ústí nad Labem, pro oba hráče už ale sezona skončila.

Na čele gólmanských statistik se až do konce play off podle všeho udrží brankář mistrovského Kert Parku Petr Mikl, jenž si po dvou finálových zápasech trochu ve statistikách pohoršil, jeho čísla jsou i tak více než výborná. V průměru za zápas obdrží 1,22 gólů a stále se může pyšnit výtečnou procentuální úspěšností svých zákroků, jež se zastavila na čísle 95,26%. Jeho finálový oponent David Stárek z Pardubic dosud ve vyřazovacích bojích obdržel 2,80 branekza jedno utkání a jeho procentuální úspěšnost zákroků se pohybuje na číslovce 90,54%. Jak statistikami zahýbají možná dva závěrečné finálové duely?